TÜİK Başkanı Çetinkaya’nın kardeşi delil yetersizliğinden beraat etti

ATÜ Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Çetinkaya Dolandırıcılık Suçundan Beraat Etti

Adana Alparslan Türkeş Bilim ve Teknoloji Üniversitesi (ATÜ) Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Cihan Çetinkaya, Kamu Görevlileri ile İlişkisi Olduğundan Bahisle Bir İşin Gördürüleceği Vaadiyle Dolandırıcılık suçlamasıyla Adana 8.Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılandı. Duruşmaya tutuksuz sanık Prof.Dr. Çetinkaya, müşteki Faruk Güneş ve tarafların avukatları katıldı.

Prof.Dr. Çetinkaya, suçlamayı kabul etmedi ve Malatya’daki evlerinin 6 Şubat depreminde hasar görmesi sonucu yeniden yapmak için bir müteahhitle anlaştıklarını, otomobilini satarak yeni bir araç almak isterken dolandırıldığını savundu. Dolandırıcılar hakkında şikayetçi olduğunu belirtti ve suçsuz olduğunu vurguladı.

Faruk Güneş ise sanıktan şikayetçi olmadığını belirtti ve sürecin her iki tarafa da zarar verdiğini ifade etti. Mahkeme Savcısı da Prof.Dr. Çetinkaya’nın suçsuzluğuna kanaat getirerek beraatini talep etti.

Mahkeme heyeti, sanık Prof.Dr. Cihan Çetinkaya’nın suçu işlediğine dair kesin ve inandırıcı delil elde edilememesi nedeniyle beraatine karar verdi. Dolayısıyla, Prof.Dr. Çetinkaya dolandırıcılık suçlamasından aklandı.

Related Posts

İBB soruşturmasında iki kişi daha tahliye edildi

İBB’ye yönelik soruşturma kapsamında tutuklanan iş insanları Ali İlbak ve Yusuf İlbak, ‘yurt dışı çıkış yasağı’ ve ‘konutu terk etmeme’ şartıyla tahliye edildi.

İsrail’de Bakanlara şok yasaklar!

İsrail’in İran’a yönelik gerçekleştirdiği askeri operasyonun ardından, İsrail’de güvenlik ve savunma alanında olağanüstü önlemler alınmaya devam ediyor. Son olarak; İsrail iç istihbaratı Şin Bet’in tüm bakanların kamusal alanlara çıkmasını ve …

Sivas’taki depremin ardından Naci Görür olası depremin büyüklüğü açıkladı!

Sivas’ın Gürün ilçesinde meydana gelen 4.0 büyüklüğündeki depremin ardından yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür dikkat çeken uyarılarda bulundu.

İngiltere’den ‘gerginliği azaltma’ çağrısı

İngiltere Başbakanı Starmer, İsrail’in İran’a yönelik saldırısı ve İran’ın misillemesine ilişkin olarak açıklama yaptı.

‘Türk Dünyası Yüzyılı’ için ortak vizyon: Artık kendi senaryomuzu yazıyoruz

AK Parti’nin ev sahipliğinde İstanbul’da düzenlenen Türk Dünyası İstişare Toplantısı, çeşitli ülkelerden sivil toplum kuruluşlarını bir araya getirdi. Toplantıda konuşan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Kürşad Zorlu, ‘Türk Dünyası Yüzyılı’ hedefini vurgulayarak, bu vizyonun sadece siyasi değil sosyal ve kültürel temellerle inşa edilmesi gerektiğini belirtti. Ortak tarih, dil ve kültürün geleceğe taşınmasında STK’ların rolünün altı çizilirken, Türk devletlerinin küresel çapta ekonomik ve diplomatik güç haline geldiği mesajı verildi. Zorlu, “Türk dünyası artık başkalarının yazdığı senaryolarla değil, kendi vizyonuyla yol alıyor.” dedi.

Musk’tan buzları eriten geri adım! İleri gittim pişmanım

Geçen ay itibarıyla Donald Trump yönetimindeki “Özel Devlet Görevlisi” dönemi sona eren ve sonrasında ABD Başkanı Trump’ı “Epstein dosyalarında olmakla” suçlayan ve azledilmesi çağrısı yapan dünyanın en zengin işinsanı Elon Musk, pişman olduğunu söyledi.