Bölgesel kriz derinleşiyor: Avrupa ülkeleri İsrail’den vatandaş tahliyesine başladı

Ülkeler Tahliye Operasyonlarını Hızlandırıyor: Almanya, İsrail ve İran Vatandaşlarını Ülkelerine Döndürmek İçin Planlar Yapıyor

Polonya Dışişleri Bakanı Radoslaw Sikorski, yaklaşık 300 Polonya vatandaşının tahliyesine başladıklarını duyurdu. Sikorski, otobüslerle Ürdün’e götürülecek vatandaşların Amman’dan uçakla ülkelerine döneceklerini belirtti.

– Almanya, İsrail ve İran’daki Vatandaşlarını Ürdün Üzerinden Tahliye Edecek

Alman Haber Ajansı (DPA) tarafından yapılan habere göre, Almanya Dışişleri Bakanlığı, İsrail ve İran’daki vatandaşlarını Ürdün üzerinden tahliye etmek için öğle saatlerinde Amman’dan Frankfurt’a charter bir uçak kaldıracak.

Alman vatandaşlarının İsrail’den Amman’a kara yoluyla seyahatlerini kendilerinin organize etmeleri gerekmekte, Amman’dan Frankfurt’a uçuş ise ücretli olacak. Ayrıca vatandaşların Ürdün’e geçmek için internet üzerinden vize almaları gerekiyor ancak bu özel durumda Ürdün makamları sınır kapılarında da vize verecek.

Almanya Dışişleri Bakanlığına göre, İsrail’den 4 bin ve İran’dan 1000 Alman vatandaşının tahliye edilmesi için başvuruda bulundu.

– İrlanda ve Hollanda Vatandaşları da Tahliye İçin Hazırlanıyor

İrlanda Başbakan Yardımcısı, Dışişleri ve Savunma Bakanı Simon Harris, İran ve İsrail arasındaki çatışmayı ele almaya yönelik acil bir AB dışişleri bakanları toplantısına katılacaklarını bildirdi. Toplantıda, İrlandalı vatandaşlar da dahil olmak üzere AB vatandaşlarının tahliyesi ele alınacak.

Hollanda Dışişleri Bakanı Caspar Veldkamp, İsrail’de bulunan Hollandalı vatandaşların güvenlik endişeleri yaşadıklarını belirterek, ülkeden ayrılmak isteyenlere yardım ettiklerini açıkladı. Veldkamp, Hollandalılara en iyi şekilde yardımcı olmak için ellerinden geleni yaptıklarını ifade etti.

Hollanda Dışişleri Bakanlığı, İsrail için seyahat tavsiyesini kırmızıya çevirdi ve ülkeye seyahat etmemeleri konusunda vatandaşları uyardı. Acil durumlarda Hollanda Büyükelçiliği’nin yardımcı olamayacağı belirtildi.

– Bulgaristan, Hırvatistan, Slovenya ve Diğer Ülkeler de Tahliye Operasyonlarına Başlıyor

Bulgaristan Başbakanı Rosen Jelyazkov, İsrail’deki Bulgaristan vatandaşlarının durumunu endişeyle takip ettiklerini ve tahliye için uygun zamanı beklediklerini söyledi.

Hırvatistan’ın Tel Aviv Büyükelçisi Vesela Mrden Korac, 59 Hırvatistan vatandaşının İsrail’den ayrılmak için başvuruda bulunduğunu açıkladı ve birçoğunun çifte vatandaş olduğunu belirtti.

Slovenya da 3 vatandaşının İran’dan ayrılmak için başvuruda bulunduğunu bildirdi.

Diğer yandan, İngiltere, Çekya, Slovakya, Litvanya ve Kuzey Makedonya gibi ülkeler de vatandaşlarını tahliye etme operasyonlarına hız veriyor.

Related Posts

5 katlı binada yangın çıktı 2 kişi pencereden atladı!

Avcılar’da 5 katlı binanın 2’nci katında iddiaya göre jeneratörden yangın çıktı. Yangın nedeniyle paniğe kapılan 2 kişi pencereden atladı. 1’i ağır olmak üzere 3 kişi yaralandı.

Pezeşkiyan’dan Türkiye ve Azerbaycan açıklaması

İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan, “Türkiye, Türkmenistan, Azerbaycan, Afganistan, Pakistan, Irak ve Basra Körfezi ülkeleri de dahil olmak üzere komşu ülkelerle ilişkilerimizi güçlendirmeliyiz” dedi.

Çağla’yı 100 yerinden bıçaklayan katilin kan donduran alışveriş listesi!

İzmir’de 14 yaşındaki Hacer Çağla Çetinalp’i bıçaklayarak öldüren U.E.Y.’ye verilen 15 yıl hapis cezasının gerekçesi açıklandı. Katilin cinayeti önceden planladığı; internette ‘kan lekesi çıkan şeyler’, ‘tabanca fiyatları’, ‘lateks eldiven’ gibi aramalar yaptığı, ‘balta’, ‘satır’, ‘matkap’ gibi araçların yer aldığı bir alışveriş listesi hazırladığı belirtildi.

Yalova’da deniz kirliliği: Fabrikaya inceleme başlatıldı

Yalova’nın Çiftlikköy ilçesinde Marmara Denizi’nde tespit edilen ve atık yağ olduğu tahmin edilen malzemeyi döktüğü belirlenen fabrika hakkında inceleme başlatıldı.

Ağabeyini bıçaklayıp ekmek almaya gitti: Hastanede kurtarılamadı

Aksaray’da 14 yaşındaki çocuk, ekmek almaya gitme tartışması sonrası evlerinin önünde 16 yaşındaki ağabeyini kalbinden bıçakladı. Ağabey kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.

24 dakika ölü kaldıktan sonra, hayata dönen kadın ezber bozdu: “Ne tünel gördüm ne de ışık ama…”

Hayata dönen Lauren Canaday, ölüm anında sanılanın aksine bir ışık ya da tünel değil, her şeyin yolunda olduğu hissiyle dolu “dostane ve mutlak bir huzur” yaşadığını belirtti.