Yurt dışı çıkış harcına zam yapıldı

Yurt Dışına Çıkış Harcı Zammı Resmi Gazete’de Yayımlandı

Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yer alan “Yurt Dışına Çıkış Harcı Uygulama Genel Tebliği” ile yurt dışına çıkış harcına zam yapıldı. Yeniden değerleme oranında gerçekleştirilen zamla 500 lira olan harç bedeli, 2025 yılı itibariyle 710 liraya yükseldi.

2024 yılının sonuna kadar geçerli olan 500 lira harç tutarı üzerinden alınan yurt dışına çıkış harç pulları, 10 Ocak 2025 tarihine kadar yapılacak yurt dışı seyahatleri için kullanılabilecek.

Bu zam kararı, yurt dışına seyahat edecek vatandaşlar arasında farklı yorumlara neden oldu. Konuyla ilgili gelişmeleri takip etmeye devam edeceğiz.

(EKONOMİ SERVİSİ)

Related Posts

CEO ücretleri, çalışanların maaşlarını 56’ya katladı

Oxfam’ın yaptığı analize göre, küresel ekonomideki CEO maaşları 2024 yılında reel olarak yüzde 50 artarak 4,3 milyon dolara ulaştı. Ortalama çalışan ücretlerinde ise yüzde 1 bile artış yaşanmadı.

Volkswagen Grubu’nun 2024’ün ilk çeyreğinde karı geriledi

Alman otomotiv üreticisi Volkswagen Grubu’nun faaliyet karı Çin’de zayıflayan talep, Avrupa’daki fabrikalarda artan maliyetler ve kapasite fazlalığı ile ilk çeyrekte yıllık yüzde 37 düştü.

Yeni sezonu ‘Teoman’ ile başlattı

D’S damat, “Güzel bir gün smokin için” mottosu ile hayata geçen yeni sezon kampanyasında Türk rock müziğinin ikonik ismi Teoman ile bir araya geliyor.

Türkiye ile İtalya arasında 11 anlaşma imzalandı

Türkiye ile İtalya arasında, ticaret, sanayi yatırımları, uzay, kültür, spor, sosyal hizmetler, arşiv, ulaştırma ve savunma sanayi alanında anlaşmalar imzalandı.

Yem sanayicilerinden mısırda yeni tarife kontenjanı talebi

Türkiye Yem Sanayicileri Birliği Başkanı Ülkü Karakuş, “Acilen mısırda yeniden bir tarife kontenjanı açılmasına ve mümkünse gümrüksüz getirilmesi için bir plan yapılmasına ihtiyaç duyuluyor.” dedi.

İmamoğlu operasyonları sonrası rezervlerde düşüş sürüyor: Fatura ağırlaşmaya devam ediyor!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’na yönelik operasyonların ardından Türkiye’nin uluslararası rezervlerinde yaşanan düşüş devam ediyor. Ekonomik göstergeler kamu ve özel sektörün döviz yükümlülüklerinde artış olduğunu gösteriyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir