Yakın takip ve telefon kullanımı: 16.607 sürücüye işlem yapıldı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, “Bayram tatilinin ilk 7 gününde arkadan çarpma kazalarının en önemli sebeplerinden olan yakın takip ve cep telefonu kullanımı nedeniyle trafik kuralını ihlal eden 16.607 sürücüye işlem yapıldı” ifadelerini kullandı.

YAKIN TAKİP VE CEP TELEFONUYLA OYNAYANLARA CEZA KESİLDİ

Bakan Yerlikaya sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, “Bayram tatilinin ilk 7 gününde (Cumartesi, Pazar, Pazartesi, Salı, Çarşamba, Perşembe ve Cuma) arkadan çarpma kazalarının en önemli sebeplerinden olan yakın takip ve cep telefonu kullanımı nedeniyle trafik kuralını ihlal eden 16.607 sürücüye işlem yapıldı. Arkadan çarpma, çoğunlukla yetersiz takip mesafesi nedeniyle meydana gelmektedir.

Bu ihlal, yalnızca maddi hasarla sonuçlanmaz; aynı zamanda ölümcül kazalara da yol açabilir. Seyir halindeyken cep telefonuyla ilgilenmek ve yakın takip arkadan çarpma kazalarının en önemli sebeplerindendir. Karayolları Trafik Kanunu’nun 73. maddesi gereğince direksiyon başında telefon kullanmak kesinlikle yasaktır. Lütfen trafik kurallarına harfiyen uyalım. Özellikle yoğun trafikte, ani duruşların yaşanabileceği alanlarda takip mesafemizi koruyalım” diye söyledi.

Related Posts

Suriye Devlet Başkanı Ahmed eş-Şara: Suriye’nin bölünmesine izin vermeyeceğiz

Suriye Devlet Başkanı Ahmed eş-Şara, yaptığı ulusa sesleniş konuşmasında ülkesinin barışın ve birliğin toprağı olacağına söz vererek, “Suriye’nin bölünmesine izin vermeyeceğiz. Eski rejimin halkımızı parçalamayı amaçlayan anlatılarını canlandırmasına …

Kurstaki öğrenciye bıçaklı saldırı

Özel bir öğretim kursuna sopa ve bıçakla giren kişi, daha önce tartıştığı 18 yaşındaki öğrenci Turgut Aras K.’ye saldırdı. Gözaltına alınan ve zihinsel engelli olduğu iddia edilen saldırgan serbest bırakıldı.

Minibüs devrildi: 1 kişi ölü, 22 kişi yaralandı

Kahramanmaraş’ın Göksun ilçesinde, sınır dışı edilecek düzensiz göçmenleri taşıyan minibüsün devrilmesi sonucu 1 kişi öldü, 6’sı jandarma personeli 22 kişi yaralandı.

Putin, Brezilya ve Çin’in Ukrayna’daki ihtilafın çözümüne yaptığı katkıya dikkat çekti

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Brezilya Devlet Başkanı Luiz Inacio Lula da Silva ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Görüşmede Putin, Brezilya ve Çin liderlerine Ukrayna’daki ihtilafın çözümüne katkı gösterdiği için teşekkür etti.

Ünlü jokey Halis Karataş attan düştü: TJK’dan ilk açıklama geldi

İstanbul Veliefendi Hipodromu’nda bugünkü 1. koşu öncesinde Atamanbey isimli attan düşen jokey Halis Karataş, sağlık kontrolü için hastaneye sevk edildi. TJK yetkilileri, Karataş’ın omzundan yaralandığını ancak tedavisinin devam ettiğini açıkladı.

Kırmızı bültenli bir firari daha Türkiye’den çıktı

İzmir’de düzenlenen operasyonlarda, Interpol tarafından kırmızı bültenle aranan bir cinayet şüphelisi yakalandı.