Yabancılar alıma devam etti

TCMB, Yurt Dışından Gelen Yatırımcıların Varlıklarını Açıkladı

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), son “Haftalık Menkul Kıymet İstatistikleri” raporunu yayımladı.

Rapora göre, yurt dışında yerleşik kişiler, 21 Şubat haftasında net 73,8 milyon dolarlık hisse senedi, 179,8 milyon dolarlık Devlet İç Borçlanma Senedi (DİBS) ve 9,9 milyon dolarlık Genel Yönetim Dışındaki Sektör (ÖST) varlığı satın aldı.

Yatırımcıların 14 Şubat itibarıyla 32 milyar 961,9 milyon dolar olan hisse senedi stoku, 21 Şubat haftasında 32 milyar 151,9 milyon dolara geriledi.

Aynı dönemde yatırımcıların DİBS stoku 19 milyar 680,2 milyon dolardan 19 milyar 489,9 milyon dolara düşerken, ÖST stokları ise 725,7 milyon dolardan 731,5 milyon dolara yükseldi.

Related Posts

Mehmet Şimşek için ‘cari açık sürdürülebilir’!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), 2025 yılı Haziran ayına ait ödemeler dengesi istatistiklerini yayımladı. Açıklanan verilere göre, cari işlemler dengesi 2 milyar dolar açık verdi. Bu rakam, ekonomistlerin tahminlerinin üzerinde gerçekleşti …

Erdoğan ‘şube açın’ demişti: O market zincirinde rekor zarar!

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘şube açın’ talimatıyla büyüyen Tarım Kredi Kooperatifleri Marketleri, artan maliyetler ve finansal baskılarla gündemde. Şirketin zararları ve özkaynak erimesi dikkat çekiyor. Yöneticilere sağlanan yüksek menfaatler tartışma yaratıyor.

Brent petrolün varili 65,64 dolardan işlem görüyor

Brent petrolün varili, uluslararası piyasalarda 65,64 dolardan işlem görüyor. Petrol fiyatları, dünyanın en çok petrol tüketen ülkesi ABD’de arz sorununun yaşanmayacağına işaret eden verilerin etkisiyle aşağı yönlü ivmelendi.

Fiyatlardaki yükseliş durdurulamıyor: Tek kişilik yoksulluk sınırı asgari ücreti ikiye katladı!

BİSAM, Temmuz 2025 dönemi açlık ve yoksulluk sınırını açıkladı. Rapor, ailelerin ve bireylerin sağlıklı ve dengeli beslenme ile temel yaşam maliyetlerini karşılamada karşılaştığı zorlukları gözler önüne seriyor. Uzmanlar, artan yaşam giderlerinin toplumun geniş kesimlerinde etkili olduğunu vurguluyor.

ABD’li banka altın ve doları olanları uyardı

ABD’li banka, elinde dolar ve altın bulunduranları uyardı. Güçlü istihdam verileri sonrası Fed’in faiz indirim beklentileri rafa kalktı, indirim defteri bu yıl kapanabilir.

Lise Arkadaşlarından Butik Lokanta

Ayşe Yıldız ve Sıddıka Uzuner, 32 yıl sonra İzmir’de butik lokanta açarak hayallerini gerçekleştirdi.