Volkan Konak’ın son paylaşımları ortaya çıktı: Çok konuşuluyor…

7

Fıkraları ve şarkılarıyla sevilen sanatçı Volkan Konak, KKTC‘de sahne aldığı sırada kalp krizi geçirerek hayatını kaybetti.

Trabzon‘un Maçka ilçesinde 27 Şubat 1967 doğumlu olan sanatçı son doğum gününü ekibinin 25 Şubat’ta yaptığı erken doğum günü kutlamasıyla yaşamış oldu.

O anları sosyal medya hesabından paylaşan sanatçı “sizlerle her gün özel” ifadelerini kullanmış ertesi gün konser verdiği anlardan bir paylaşım yaparak şu ifadelere yer vermişti:

“Yaşamak ve Sanat ciddi iştir. Devrimci insanlara selamlar olsun…”

“HER ZAMAN HAFIZAMDA YAŞAYACAKSIN”

Konak, kısa süre önce vefat eden sanatçı Edip Akbayram‘ı unutmayarak vefatı adına yaşadığı üzüntüyü dile getirmişti. “Değerli sanatçımız Edip Akbayram ailesinin ve yakınlarının acısını en derinden paylaşıyorum.” diyen Konak, yıllar önce Akbayram ile sahne aldığı anları paylaştı.

Konak’ın bir dost, bir abi olarak gördüğü Edip Akbayram’a vedası şöyle oldu:

“İyi kalpli, dost yürekli ağabeyim… Her zaman hafızamda yaşayacaksın, lekesiz ve tertemiz…”

İnsanlara olan sevgiyle ön plana çıkan sanatçı 8 Mart Dünya Kadınlar Günü‘nde bir paylaşım yaparak kadınların toplumdaki gücüne değindiği bir paylaşım yaptı. Söz konusu paylaşım ise şöyle;

“Toplum, Kadınların Omuzlarında Yükselir… “Kadınlar Gününüz Kutlu Olsun…””

Toplumsal sorunlara duyarlılığı ve vatan sevgisi ile tanınan Volkan Konak, 18 Mart Çanakkale Zaferi‘nde de paylaşımda bulunmayı ihmal etmedi. Çanakkale Zaferi şehitlerini andığı paylaşımında ise şu ifadeler yer aldı:

“Vatan için gözünü kırpmadan can vermiş, Çanakkale Zaferi Şehitlerimizi, saygıyla anıyoruz…”

GÖZALTINA KARARINA DA TEPKİ GÖSTERMİŞTİ

Volkan Konak, aynı zamanda İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı ve CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı Ekrem İmamoğlu ile sıkı dosttu. Konak, 19 Mart‘ta gözaltına alınan hemşehrisini yalnız bırakmamış, gözaltı kararına sert sözlerle tepki göstermişti.

Konak’ın gözaltı kararına tepki paylaşımı ise şu şekilde:

2017’de yapılan anayasa referandumunda, iki buçuk milyon mühürsüz, dolayısıyla geçersiz oyu geçerli sayanlar ve bunu içine sindirenler, en önemlisi de muhalefet olup bu hukuksuzluğa sessiz kalanlar; bugün yaşadıklarımız sizlerin eseridir.

Bugün içinde bulunduğumuz bu kara günlerin fermanını hep beraber yazdınız.
Dünyada yapayalnız tek başıma kalsam da bir kelebek kolaylığıyla ölsem de, ipe çekilmeyip zindana atılsam da, ne sizin hukukunuza ne sizin adaletinize, ne sizin dürüstlüğünüze, ne de sizin sevginize inanmadım, yaşadığım sürece inanmayacağım.

Dolayısıyla bugün guguk kuşu gibi hukuktan bahsedenler, siz kimi kandırıyorsunuz?”

“İŞTE O VOLKAN KONAK…”

Öte yandan, Konak’ın 2019 yılında bir dönem Beylikdüzü Belediye Başkanı olan ve şu anda Silivri Cezaevi’nde tutuklu bulunan İmamoğlu hakkında söyledikleri yeniden gündem oldu.

Konak’ın konser sırasında sahneye davet ettiği İmamoğlu, sanatçı için şu ifadeleri kullanıyor:

“Volkan ile Beylikdüzü maceramız başlayalı 7 yıl oldu. 7 yıldır Beylikdüzü’ndeyiz. Ve ilk geldiği gün demiştim ki; Volkan Konak’ı Beylikdüzü’nin bir hemşerisi olarak kabul ediyor musunuz? Volkan Konak, benim yıllardır arkadaşım. Biz birbirimizden enerji alıyoruz. Ben Volkan’ın sesinden inanılmaz bir enerji alıyorum. Bazı sanatçılar var Türkiye’yi her zaman ayağa kaldırır, bazı sanatçılar var milli duyguları her zaman besler, bazı sanatçılar var, her yerde her zaman doğruyu söyler. İşte o Volkan Konak.”

“HER ZAMAN ÇOK KIYMETLİ BİR DOSTUM OLARAK KALACAKTIR…”

İmamoğlu’nun tutuklanmasının ardından destek paylaşımlarına devam eden Konak, her zaman dost kalacağını bu süreçte yanında olacağının altını çizdi. Konak’ın “Sevgili Ekrem İmamoğlu Dostum…” diyerek seslendiği 23 Mart tarihli destek paylaşımı şöyle;

“Sevgili Ekrem İmamoğlu Dostum,
futbol oynarken bile hep kaleci oldu, neden mi?
Takım arkadaşlarına arkasını dönmemek için.
Hayat boyu centilmenliğinden ve asaletinden ödün vermedi.
Ekrem Başkan’a siyasette faul yapanlar utansın.
Benim için her zaman çok kıymetli bir dostum olarak kalacaktır ve her zaman yanında olacağım.”

“SEN AFFETSEN DE BEN AFFETMEYECEĞİM”

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’na yönelik operasyonda gözaltına alınan Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık‘ta 23 Mat’ta tutuklananlar arasındaydı. Konak, Çalık ile arkadaşlığı olduğunu belirttiği sosyal medya paylaşımında desteğini de ifade etti. Bir ağabey olarak Çalık’ın yanında olduğunun altını çizen Konak’ın sosyal medya paylaşımı ise şöyle;

“Beylikdüzü Belediye Başkanı, Mehmet’im Mehmet; ilkokuldan beri tanıdığım ağabeyi olmaktan gurur duyduğum canım kardeşim, seni unutur muyum?
Senin dürüstlüğün, mütevaziliğin, asilliğin dillere destan.
Sana bu fermanı yazanlar, tarihin çektiği fotoğrafta yüzleri kızarık çıkacaktır.
Sen affetsen de ben affetmeyeceğim.
Mehmet Murat Çalık Kardeşim seni çok seviyorum. Ayrıca maddi, manevi tüm kazanımlarımla yanında olduğumu bilmeni isterim.
Ağabeyin Volkan”

“ŞEKER BAYRAMINIZ KUTLU OLSUN…”

Ramazan Bayramı’nın ilk gününde kalp krizi geçirerek hayatını kaybeden Konak, günün erken saatlerinde bayram mesajı paylaşmayı ihmal etmedi. Sosyal medya hesabında herkesin bayramını tebrik etti. Konser öncesi Konak’ın son paylaşımı ise bu şekilde oldu:

“Şeker Bayramınız Kutlu Olsun…”

CENAZE PROGRAMI BELLİ OLDU

Sanatçı Volkan Konak’ın cenazesi otopsi işlemlerinin tamamlanmasının ardından Türkiye’ye gönderilecek ardından Trabzon’un Maçka ilçesinde babasının yanına defnedilecek.

Türkiye’nin Gazimağusa Başkonsolosluğu cenaze sürecini yakından takip ederken, Volkan Konak için çarşamba günü Trabzon Maçka’daki aile kabristanında cenaze töreni düzenleneceği öğrenildi.

Mehmet Şimşek