Turizm Bakanının Bodrum’daki oteline bakın kim izin vermiş!

Maxx Royal Bodrum’da İmza Tartışması Devam Ediyor

Bolu Kartalkaya’da Grand Kartal Oteli’nde yaşanan trajik yangın faciasının ardından Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un ormanlık alana kurmayı planladığı Maxx Royal Bodrum için izin belgesinin altındaki imza dikkat çekiyor. İmza, şu anda Turizm Bakanlığı Yatırım ve İşletmeler Genel Müdürlüğü koltuğunda oturan Neşe Çıldık’a ait.

Duvar yazarı Bahadır Özgür’ün konuyla ilgili yazısı şu şekilde:

Voyag Turizm Otelcilik İşletmesi İnşaat Sanayi AŞ, Bodrum’un el değmemiş bir bölgesinde Maxx Royal Bodrum Oteli’ni inşa etmek istiyor. 2014 yılında başvuruları yapılıyor ve ‘ÇED gerekli değildir’ kararı alınıyor. Ancak mahkeme kararı iptal ediyor. 2019 yılında ‘halk katılım toplantısı’ düzenleniyor ve 2024 yılında yeni ÇED dosyası sunuluyor.

Ersoy, projeyle ilgili şunları söylüyor: “Kültür ve Turizm Bakanlığı, 2005 yılında burası için ihaleye çıkmış. En yüksek teklifi benim firmam verdiği için 2006 yılında ön izin verilmesi talebini yapmışız. İmza ise eski çalışanı Neşe Çıldık tarafından, Ersoy adına atılmış.”

ÇED başvuru dosyasına baktığımızda ise izinlerin altındaki imzanın Neşe Çıldık’a ait olduğu ve imzanın Ersoy adına atıldığı görülüyor.

İlgili belgeye şuradan ulaşabilirsiniz: Belgeye Ulaşmak İçin Tıklayın

Related Posts

Çağla’yı 100 yerinden bıçaklayan katilin kan donduran alışveriş listesi!

İzmir’de 14 yaşındaki Hacer Çağla Çetinalp’i bıçaklayarak öldüren U.E.Y.’ye verilen 15 yıl hapis cezasının gerekçesi açıklandı. Katilin cinayeti önceden planladığı; internette ‘kan lekesi çıkan şeyler’, ‘tabanca fiyatları’, ‘lateks eldiven’ gibi aramalar yaptığı, ‘balta’, ‘satır’, ‘matkap’ gibi araçların yer aldığı bir alışveriş listesi hazırladığı belirtildi.

Yalova’da deniz kirliliği: Fabrikaya inceleme başlatıldı

Yalova’nın Çiftlikköy ilçesinde Marmara Denizi’nde tespit edilen ve atık yağ olduğu tahmin edilen malzemeyi döktüğü belirlenen fabrika hakkında inceleme başlatıldı.

Ağabeyini bıçaklayıp ekmek almaya gitti: Hastanede kurtarılamadı

Aksaray’da 14 yaşındaki çocuk, ekmek almaya gitme tartışması sonrası evlerinin önünde 16 yaşındaki ağabeyini kalbinden bıçakladı. Ağabey kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.

24 dakika ölü kaldıktan sonra, hayata dönen kadın ezber bozdu: “Ne tünel gördüm ne de ışık ama…”

Hayata dönen Lauren Canaday, ölüm anında sanılanın aksine bir ışık ya da tünel değil, her şeyin yolunda olduğu hissiyle dolu “dostane ve mutlak bir huzur” yaşadığını belirtti.

Türkiye yangınlarla mücadele ediyor! 6 kentimizi alevler sardı

Eskişehir, Afyonkarahisar, Bilecik, Sakarya, Karabük, İzmir ve Manisa’da çıkan orman yangınları kontrol altına alınmaya çalışılıyor. Bazı bölgelerde tahliyeler gerçekleştirilirken, havadan ve karadan müdahaleler sürüyor.

Kaynak yaparken akıma kapılan işçi öldü

Mardin’de kaynak yaparken akıma kapılan bir işçi yaşamını yitirdi.