Trump’tan Gazze’yi işgal planı! İsrail ABD’ye devredecek

ABD Bşakanı Donald Trump, Gazze Şeridi’ne ilişkin dikkat çeken bir açıklamada bulundu. Trump, “Gazze çatışmalar bittikten sonra İsrail tarafından ABD’ye devredilecek” ifadelerini kaydederken ABDnin inşa çalışmalarını yavaşça ve dikkatli yapacağını ifade etti.

“ABD ASKERİNE İHTİYAÇ DUYULMAYACAK”

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile Beyaz Saray’da yaptığı görüşmenin ardından ABD’nin Gazze’ye devralacağını ifade eden Trump, sosyal medya platformu Truth Social’dan “Gazze planını” açıkça duyurdu. Trump, “İsrail çatışmalar bitince Gazze’yi ABD’ye devredecek” ifadesini kullanırken ABD’nin Gazze’nin inşasına yavaşça ve dikkatlice başlayacağını ileterek “Türünün en büyük ve en gösterişli gelişmelerinden biri” olacak” söyleminde bulundu.

Trump, açıklamasının devamında, Gazze için “ABD’nin askerlerine ihtiyaç duyulmayacak” ifadelerini kaydederken Gazze’den çıkarılan Filistinlilerin de daha güvenli bir yere yerleştirileceğini ifade etti.

Ayrıntılar geliyor…

Related Posts

Pakistan Savunma Bakanı’ndan Hindistan’a uyarı: ‘Su bizim kırmızı çizgimizdir’

Pakistan Savunma Bakanı Khavaja Muhammed Asıf, Hindistan’a, “ülkesine su akışını engelleyecek adımlardan kaçınma” uyarısında bulunarak, “Su bizim kırmızı çizgimizdir. Gelecekte savaşlar su yüzünden çıkacak” dedi.

6.2’nin ardından İstanbul’daki deprem polemiğine İTÜ de karıştı!

İstanbul’daki 6,2’lik depremin ardından İstanbul Teknik Üniversitesi akademisyenlerince hazırlanan ön raporda, enerjinin sadece yüzde 12’sinin boşaldığı kaydedilirken; Marmara için sıkça anılan 7,8 büyüklüğündeki deprem senaryosunun korku yaratmak amacıyla değil, gerçek mühendislik hesabıyla ortaya konulduğu belirtildi.

Kanada Başbakanı Carney’den Trump’ın “51. eyalet” söylemine tepki: Kanada satılık değildir

ABD Başkanı Donald Trump’ın “Kanada ABD’nin 51. eyaleti olmalı” söyleminin gerçeklerle örtüşmediğini söyleyen Kanada Başbakanı Mark Carney, “Başkan Trump bir süredir bu konudaki arzusunu dile getirmektedir, ben de her zaman arzu ile gerçeği birbirinden ayırmaya özen gösterdim. Kanada satılık değildir ve asla da olmayacaktır.” dedi.

Kanada Başbakanı’nın ‘Satılık değiliz’ sözlerine Trump’tan olay yaratacak cevap

Kanada’da başbakanlık seçimlerini kazanan Mark Canvey ile ABD Başkanı Donald Trump Beyaz Saray’da ilk kez bir araya geldi. Oval Ofis’teki görüşmede Kanada’nın satılık olmadığını belirten Canvey’e Trump, “Bunu zaman gösterecek. Asla, asla deme …

Trump, Kanada Başbakanı Carney’in yüzüne söyledi: Asla, asla deme

ABD Başkanı Donald Trump, eyaz Saray’da ağırladığı Kanada Başbakanı Mark Carney’in “Kanada satılık değil, hiçbir zaman olmayacak” sözlerine “Asla, asla deme” diyerek yanıt verdi.

Yedi yavru kuyuya düştü! İtfaiye kurtardı

Antalya’nın Serik ilçesinde kuyuya düşen 7 köpek yavrusu, itfaiye ekiplerince kurtarıldı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir