Teröristbaşı’ndan silah bırakma çağrısı gelir mi? Altan Sancar Sözcü TV’de açıkladı

DEM Partili Milletvekilleri Öcalan ile Görüşme Gerçekleştirdi

DEM Parti‘ye mensup olan milletvekilleri Sırrı Süreyya Önder ve Pervin Buldan, İmralı adasında bulunan terörist lider Öcalan ile gerçekleştirdikleri görüşmenin detaylarını yakında açıklayacaklar. Görüşme hakkında ayrıntılı bilgiler, DEM Parti tarafından yapılan resmi açıklamada paylaşılacak.

Partinin açıklamasına göre, muhabir Altan Sancar, İmralı’da bulunan PKK lideri Öcalan ile yapılan görüşmeye dair detayları Sözcü Televizyonu‘nda İpek Özbey‘in sunduğu Nokta Atışı programında izleyicilerle paylaştı.

Altan Sancar, görüşmenin detaylarını şu şekilde aktardı: “Bu gece önemli gelişmeler yaşanacak. Gelecek açıklama öncesinde çeşitli görüşmeler gerçekleştirildi ve belirli heyetlerin belirli yerlere gitme ihtimali bulunmakta. Yarın yapılacak açıklamanın öncesinde heyetlerin görüşmelerinin sonuçları merakla beklenmekte.”

‘MHP Liderinin Çağrısına Uyumlu Açıklama Bekleniyor’

Parti kaynaklarına göre, MHP lideri Devlet Bahçeli‘nin yaptığı çağrıyla uyumlu bir açıklama yapılacak ve PKK‘nın silah bırakması yönünde çağrıda bulunulacak. Bu gece farklı noktalarda görüşmeler devam etmekte.

‘Silah Bırakma Çağrısı Bekleniyor’

Yarın içerisinde silahları bırakma ve silahlı mücadeleyi sonlandırma yönünde bir açıklama yapılması öngörülmekte. Görüşmelerin hangi yerlerde gerçekleşeceği henüz net değil fakat yapılan görüşmelerin bu çağrının yapılacağına işaret ettiği belirtilmekte.

Related Posts

Diploma iptal davasındaki beş tuhaflık!

CHP’nin tutuklu Cumhurbaşkanı adayı ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun iptal edilen diplomasına ilişkin İstanbul 5’nci İdare Mahkemesi yürütmeyi durdurma talebini reddetti. Reddedilen bu talep ne anlama geldiğini İdare Hukukunun duayen ismi Prof. Dr. Metin Günday, SÖZCÜ’ye anlattı.

Soylu, AKP’li başkan vekilini alıp bakan bakan dolaştırdı

Eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hakan Bahçetepe’nin tutuklanmasının ardından, AKP ve MHP’nin oylarıyla başkan vekili seçilen Eray Karadeniz’i bakan bakan dolaştırdı.

Trans Birey Nida Nazlıer Cinayeti: Şüpheli İtiraf Etti

Antalya’da trans birey Nida Nazlıer’in ölümüyle ilgili A.Ö.E.H. ifadesinde suçunu itiraf etti.

Traktöre çarpan motosikletin sürücüsü öldü

Kayseri’de traktöre arkadan çarpan motosikletin sürücüsü hayatını kaybetti.

Dışişleri’nden Mescid-i Aksa basınına tepki

Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, bazı İsrailli bakanların İsrailli yerleşimci gruplarla Mescid-i Aksa baskın düzenlemesi kınandı.

İstanbul’da asayiş uygulaması: 677 gözaltı

Megakentte “Huzur İstanbul” uygulamasında 677 kişi gözaltına alındı.