Taşınmaz satışı ve miras paylaşımında noter ücretleri yükseliyor

Adalet Bakanlığı Yeni Düzenlemeyle Noterlik Ücretlerini Artırıyor

Adalet Bakanlığı tarafından yapılan yeni düzenlemeyle noterlik işlemlerine ilişkin ücretlerde önemli bir artış yaşanacak. Tapu sahipleri ve miras paylaşımı yapacak kişileri yakından ilgilendiren bu değişiklikler, 2025 yılından itibaren yürürlüğe girecek.

Resmi Gazete’de yayımlanan Noterlik Ücret Tarifesi’ne göre, birçok alanda %43,93’lük bir zam artışı gerçekleştirildi. Yeni tarifeler, taşınmaz satışları, miras paylaşımı ve diğer noterlik işlemleri gibi birçok alana etki edecek.

2025 Yılı Noterlik Ücret Tarifesi’ne göre, noterler gerçekleştirdikleri işlemlerden aldıkları harçların %30’u kadar noter ücreti talep edecek. Taşınmaz satışlarında noter ücreti, satış bedelinin binde biri olarak belirlenirken, miras paylaşımı ve diğer noterlik işlemleri için de yeni ücret tarifeleri belirlendi.

Yeni Ücret Tarifeleri Detayları

  • Taşınmaz satışlarında noter ücreti, satış bedelinin binde biri olacak ve 500 TL ile 4.000 TL arasında değişiklik gösterecek.
  • Miras paylaşımı işlemlerinde vasiyetname ve vakıf senedi düzenlemeleri için noterler 2.016,38 TL ücret talep edecek.
  • Diğer noterlik hizmetlerinde çeviri, karşılaştırma ve elektronik işlemler için de yeni ücretler belirlendi. Çeviri işlemleri için her sayfa için 505,81 TL ücret alınacak.
  • Elektronik ortamda yapılan işlemler için ayrıca veri tespiti ücretleri de güncellendi. 1 MB’a kadar olan işlemler için 27,27 TL, sonraki her 1 MB için ise 13,64 TL ek ücret uygulanacak.

Ayrıca, defter açılış onayları, tapu devirleri, miras tescil işlemleri için belirlenen sabit ücretler ve noterlerin daire dışı işlemleri için günlük yol ödeneği de yeniden düzenlendi. Bu değişikliklerle noterlik işlemlerinde önemli bir maliyet artışı bekleniyor.

Related Posts

Tekirdağ’da 3 adrese uyuşturucu baskını: 3 kişi yakalandı

Tekirdağ’da evlerinde iklimlendirme sistemi kurarak Hint keneviri yetiştiren 3 şahıs yakalandı.

Ertuğrul Özkök: O hazin fotoğrafa bakarken gelen anket; yargıya güven Diyanet’in bile altına düştü

“Bu siyasi bir davadır” diyenler arttı, “Hukukidir” diyenler düştü

CHP’liler tutuklanan belediye başkanlarının belediyesinde bayramlaşma yaptılar

CHP Adana İl Örgütü, geleneksel hale gelen bayramlaşma törenini her yıl il başkanlığında yapmak yerine bu yıl, geçtiğimiz gün tutuklanan Seyhan ve Ceyhan belediye başkanlarıyla dayanışmak için Seyhan Belediyesi ve Ceyhan Belediyesi önünde düzenlenen törenlerle kutladı. Programa katılanlarla bayramlaşıldı. Birlik, beraberlik ve dayanışma duyguları pekiştirildi.

5 ilde siber dolandırıcılık operasyonu: 7 kişiye gözaltı

Zonguldak’ta siber dolandırıcılık suçlarına yönelik düzenlenen operasyonda, 7 şüpheli gözaltına alındı. Şüphelilerden 5’i çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

Bu araçlar bayramda Bozcaada’ya giriş yapamayacak

Bozcaada İlçe Trafik Komisyonu kararıyla Kurban Bayramı boyunca kamyon, TIR, iş makineleri ve büyük yolcu araçlarının adaya geçişi yasaklandı.

İBB çalışanlarına İmamoğlu’ndan bayram mesajı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), Kurban Bayramı dolayısıyla gelenekselleşen bayramlaşma törenini Saraçhane’de gerçekleştirdi. Törende İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun Silivri’den gönderdiği mesaj İBB Başkanvekili Nuri Aslan tarafından okundu.