Suudi Arabistan, Katar, BAE ve Ürdün’den İsrailli Bakan Ben-Gvir’in Mescid-i Aksa’ya baskınına kınama

Suudi Arabistan, Katar, BAE ve Ürdün İsrail’in Mescid-i Aksa’ya Baskınını Kınadı

Suudi Arabistan, Katar, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ve Ürdün, İsrail’in aşırı sağcı Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben-Gvir’in işgal altındaki Kudüs’te bulunan Mescid-i Aksa’ya baskın düzenlemesini kınadı. Suudi Arabistan Dışişleri Bakanlığı, Ben-Gvir’in Mescid-i Aksa avlusuna baskın yapması ve İsrail güçlerinin Suriye’nin güneyine saldırısı da dahil olmak üzere devam eden İsrail ihlallerinin reddedildiğini ve kınandığını açıkladı.

Katar Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, Mescid-i Aksa’ya yapılan baskının en güçlü ifadelerle kınandığı belirtildi. BAE Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada da Ben-Gvir’in Mescid-i Aksa’ya baskınının kabul edilemez provokatif bir adım olduğu vurgulandı. Ürdün Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada da Ben-Gvir’in Mescid-i Aksa’ya baskınının kabul edilemez provokatif bir adım olduğu belirtildi.

İsrail’in Mescid-i Aksa’daki sistematik uygulamalarının, dünya çapındaki Müslümanların duygularının açık bir ihlali ve provokasyonu temsil ettiği kaydedilen açıklamalarda, Suriye’deki askeri operasyonların devamının Suriye’nin güvenlik ve istikrarını yeniden kazanma şansını daha da sabote etme girişimleri olarak nitelendirildi.

Mescid-i Aksa’ya İlişkin Statüko

Ürdün, 1994’te İsrail ile imzaladığı Vadi Araba Anlaşması uyarınca Kudüs’teki dini işlerden sorumlu ülke olarak kabul ediliyor. Yine 2013’te Ürdün Kralı 2. Abdullah ile Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas arasında imzalanan anlaşmaya göre, Kudüs ve oradaki kutsal mekanların savunulması ve vesayet hakkı da Ürdün’e verildi. Anlaşmaya göre Mescid-i Aksa; Ürdün Vakıflar, İslami İşler ve Mukaddesat Bakanlığına bağlı Kudüs İslami Vakıflar İdaresinin himayesinde bulunuyor.

Related Posts

Tekirdağ’da 3 adrese uyuşturucu baskını: 3 kişi yakalandı

Tekirdağ’da evlerinde iklimlendirme sistemi kurarak Hint keneviri yetiştiren 3 şahıs yakalandı.

Ertuğrul Özkök: O hazin fotoğrafa bakarken gelen anket; yargıya güven Diyanet’in bile altına düştü

“Bu siyasi bir davadır” diyenler arttı, “Hukukidir” diyenler düştü

CHP’liler tutuklanan belediye başkanlarının belediyesinde bayramlaşma yaptılar

CHP Adana İl Örgütü, geleneksel hale gelen bayramlaşma törenini her yıl il başkanlığında yapmak yerine bu yıl, geçtiğimiz gün tutuklanan Seyhan ve Ceyhan belediye başkanlarıyla dayanışmak için Seyhan Belediyesi ve Ceyhan Belediyesi önünde düzenlenen törenlerle kutladı. Programa katılanlarla bayramlaşıldı. Birlik, beraberlik ve dayanışma duyguları pekiştirildi.

5 ilde siber dolandırıcılık operasyonu: 7 kişiye gözaltı

Zonguldak’ta siber dolandırıcılık suçlarına yönelik düzenlenen operasyonda, 7 şüpheli gözaltına alındı. Şüphelilerden 5’i çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

Bu araçlar bayramda Bozcaada’ya giriş yapamayacak

Bozcaada İlçe Trafik Komisyonu kararıyla Kurban Bayramı boyunca kamyon, TIR, iş makineleri ve büyük yolcu araçlarının adaya geçişi yasaklandı.

İBB çalışanlarına İmamoğlu’ndan bayram mesajı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), Kurban Bayramı dolayısıyla gelenekselleşen bayramlaşma törenini Saraçhane’de gerçekleştirdi. Törende İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun Silivri’den gönderdiği mesaj İBB Başkanvekili Nuri Aslan tarafından okundu.