Palandöken: Bağ-Kur’lu borcu olsa da sağlıktan yararlanabilecek

Esnaf ve Sanatkârların Sağlık Hizmetlerinden Yararlanması İçin Yapılan Uygulama Uzatıldı

Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, SGK’ya prim borcu olanların sağlık hizmetlerinden yararlanabilmesine ilişkin uygulamanın 1 yıl süreyle uzatılmasını değerlendirdi. Palandöken, bu kararla esnafın yaşadığı mağduriyetin giderildiğini belirterek, “Bağ-Kur’luların borcu olsa dahi sağlık hizmetlerinden yararlanabilmesi önünü açıldı. Bu durum, hem esnaf hem de Bağ-Kur’lu çalışanlar için önemli bir adım” dedi.

‘Sağlık Hizmetleri İle Birlikte İlaç Kısmını da Kapsamalıdır’

Palandöken, uygulamanın sadece sağlık hizmetlerini değil aynı zamanda ilaç alımlarını da kapsayacak şekilde genişletilmesi gerektiğini vurguladı. “Bu uygulama sayesinde Bağ-Kur’lu çalışanlar ve esnafın mağduriyeti giderilmiş oldu. İnsanlar artık sağlık hizmetlerinden mahrum kalmayacaklar ve normal ödeme düzenine geçebilecekler. Sağlık hizmetlerinde ilaçların da kapsama dahil edilmesi, tedavi süreçlerine kolaylık sağlayacaktır” ifadelerini kullanan Palandöken, devletin bu konuda destek olmasının önemine dikkat çekti.

Prim kararının yanı sıra deprem bölgesinde mücbir sebep hali uzatılması konusuna da değinen Palandöken, “6 Şubat depreminde büyük zarar gören illerimizde mücbir sebep sürecinin uzatılması önemli bir adımdır. Ancak bizim talebimiz yıl sonuna kadar sürenin uzatılması yönündeydi, çünkü buradaki insanlar hem maddi hem de manevi olarak sıkıntı yaşamaktadır” şeklinde konuştu.

(İHA)

Related Posts

İran lideri Hamaney’den, İsrail’e videolu mesaj

İran lideri Ali Hamaney, ülkesinin İsrail’e yönelik karşı saldırılarına ilişkin video yayınladı.

Erdoğan’dan, İsrail- İran çatışmasına ilişkin Suudi Arabistan Veliaht Prensi Selman ile telefon görüşmesi: İsrail’in durdurulması gerekiyor

Erdoğan’dan, İsrail- İran çatışmasına ilişkin Suudi Arabistan Veliaht Prensi Selman ile telefon görüşmesi: İsrail’in durdurulması gerekiyor

Wall Street Journal perde arkasını yazdı: Netanyahu Trump’ı nasıl ikna etti?

İsrail’in İran’a yönelik saldırılarına ilk etapta karşı çıkan eski ABD Başkanı Donald Trump, daha sonra bu operasyonlara destek verdi. Amerikan basını, Washington’daki bu fikir değişikliğinin perde arkasını yazdı.

İBB soruşturmasında iki kişi daha tahliye edildi

İBB’ye yönelik soruşturma kapsamında tutuklanan iş insanları Ali İlbak ve Yusuf İlbak, ‘yurt dışı çıkış yasağı’ ve ‘konutu terk etmeme’ şartıyla tahliye edildi.

İsrail’de Bakanlara şok yasaklar!

İsrail’in İran’a yönelik gerçekleştirdiği askeri operasyonun ardından, İsrail’de güvenlik ve savunma alanında olağanüstü önlemler alınmaya devam ediyor. Son olarak; İsrail iç istihbaratı Şin Bet’in tüm bakanların kamusal alanlara çıkmasını ve …

Sivas’taki depremin ardından Naci Görür olası depremin büyüklüğü açıkladı!

Sivas’ın Gürün ilçesinde meydana gelen 4.0 büyüklüğündeki depremin ardından yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür dikkat çeken uyarılarda bulundu.