Özgür Özel: Halk TV’ye ‘Bu sorulara cevap vermek istemiyorum’ diyebilirdi, gözatılarla ilgili hukukçuları görevlendirdik

T24 Haber Merkezi

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Esenyurt ve Beşiktaş Belediyesi hakkında raporlar yazan bilirkişiyle görüşerek açıklama yapmıştı. Bu açıklamanın ardından gazeteci ve Cumhuriyet yazarı Barış Pehlivan, bilirkişiyle görüşmesi ve konuşmalarının dinlenmesi iddialarıyla gözaltına alındı. Barış Pehlivan’ın ardından Halk TV Sorumlu Müdürü ve Programcısı Serhan Asker ile Halk TV sunucusu Seda Selek de benzer bir sebeple gözaltına alındı.

Gözaltıların ardından CHP lideri Özgür Özel, Halk TV canlı yayınına katılarak açıklamalarda bulundu. Özgür Özel’in konuşmasından bazı bölümler şöyle:

“Çok üzüldük ve süreci yakından takip ediyoruz. Barış kardeşlerimizin yaşadığı durum, Türkiye’deki basın özgürlüğü sorununu bir kez daha gündeme getiriyor. Hukukçu arkadaşlarımız görevlendirildi ve süreci takip ediyoruz.”

İmamoğlu, Esenyurt ve Beşiktaş Belediyeleri Hakkında Açıklama Yaptı

RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, Halk TV hakkında başlatılan soruşturmaya ilişkin açıklama yaparak, “Uzmanlarımız tarafından hazırlanan rapor Üst Kurul toplantısında görüşülüp, gereği yapılacaktır” dedi.

RTÜK Başkanı Şahin’in açıklamalarından bir bölüm şu şekilde:

“Halk TV’nin yaptığı izinsiz kayıt ve yayınlar nedeniyle Üst Kurul olarak soruşturma başlatıldı. Habercilik anlayışına aykırı davranışları incelendikten sonra gereği yapılacaktır.”

Anadolu İnsanının Osmanlı’da Tanıştığı Bale

Anadolu insanının Osmanlı İmparatorluğu zamanında tanıştığı bale nedir?

Günün Öne Çıkan Haberleri

– Kartalkaya’daki yangın faciasında skandal talimat: Çalışana, “Kimseye haber vermeyin, kendi aramızda söndürürüz” denilmiş.

– İmamoğlu, ‘Akın Gürlek’ ve ‘bilirkişi’ soruşturmalarında ifade verecek.

– Ayşe Barım’a Gezi soruşturması: Halit Ergenç ile Rıza Kocaoğlu’nun ifadeleri ortaya çıktı.

– Özel, CHP’nin cumhurbaşkanı adayını ön seçimle belirleyeceğini duyurdu.

– AKP kabinesinin ilk kadın bakanı Selma Aliye Kavaf, CHP’ye katıldı; “LGBT hastalıktır” sözleri tekrar gündemde.

Related Posts

İran lideri Hamaney’den, İsrail’e videolu mesaj

İran lideri Ali Hamaney, ülkesinin İsrail’e yönelik karşı saldırılarına ilişkin video yayınladı.

Erdoğan’dan, İsrail- İran çatışmasına ilişkin Suudi Arabistan Veliaht Prensi Selman ile telefon görüşmesi: İsrail’in durdurulması gerekiyor

Erdoğan’dan, İsrail- İran çatışmasına ilişkin Suudi Arabistan Veliaht Prensi Selman ile telefon görüşmesi: İsrail’in durdurulması gerekiyor

Wall Street Journal perde arkasını yazdı: Netanyahu Trump’ı nasıl ikna etti?

İsrail’in İran’a yönelik saldırılarına ilk etapta karşı çıkan eski ABD Başkanı Donald Trump, daha sonra bu operasyonlara destek verdi. Amerikan basını, Washington’daki bu fikir değişikliğinin perde arkasını yazdı.

İBB soruşturmasında iki kişi daha tahliye edildi

İBB’ye yönelik soruşturma kapsamında tutuklanan iş insanları Ali İlbak ve Yusuf İlbak, ‘yurt dışı çıkış yasağı’ ve ‘konutu terk etmeme’ şartıyla tahliye edildi.

İsrail’de Bakanlara şok yasaklar!

İsrail’in İran’a yönelik gerçekleştirdiği askeri operasyonun ardından, İsrail’de güvenlik ve savunma alanında olağanüstü önlemler alınmaya devam ediyor. Son olarak; İsrail iç istihbaratı Şin Bet’in tüm bakanların kamusal alanlara çıkmasını ve …

Sivas’taki depremin ardından Naci Görür olası depremin büyüklüğü açıkladı!

Sivas’ın Gürün ilçesinde meydana gelen 4.0 büyüklüğündeki depremin ardından yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür dikkat çeken uyarılarda bulundu.