Merkez repo ihalesi açtı, akıllara faiz indirimi geldi

TCMB, 100 Milyar TL’lik 1 Hafta Vadeli Repo İhalesi Açtı

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), 22 Nisan’dan bu yana haftalık vadede 1 milyar TL fonlama yaparken, şimdi ise 100 milyar TL’lik 1 hafta vadeli repo ihalesi açarak önemli bir adım attı. Bu adım, faiz indirimi sinyali olarak yorumlandı.

Ekonomist İris Cibre, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, “Merkez Bankası 100 MLR TL repo ihalesi açtı. Faiz indirim sinyali geldi.” ifadelerini kullandı. Politika faizinin yüzde 46 seviyesinde olmasına rağmen TCMB’nin haftalık fonlama yapmadığı için fiili faizin yüzde 49 seviyesinde olduğunu belirten Cibre, bu adımın faiz indirimine hazırlık olabileceğini dile getirdi.

Trive Yatırım Araştırma Direktörü Eren Can Umut da bu adımı “19 Haziran PPK toplantısında faiz indirimi ihtimali oluşturan bir adım” olarak değerlendirdi. Umut, bankacılık endeksini yükselten bu önemli haberin, TCMB’nin haftalık vadeyi kullanmaya başlamasının etkili olduğunu belirtti.

İhale duyurusunun ardından bankacılık endeksi güne yüzde 1,28 artışla başlarken, yükseliş hızla devam etti. TCMB’nin aldığı bu kararın piyasalarda olumlu bir hava oluşturduğu gözlemleniyor.

Related Posts

Tarihi zirveyi gördü: Euro rekor tazeledi

ABD dolarının dünya genelinde değer kaybetmesinin ardından Euro’da yükseliş sürüyor. Yaklaşık bir aylık durağanlık döneminin ardından kur tekrar hareketlendi. Euro kuru sabah saatlerinde 45,3043 seviyesine çıkarak tarihi zirveyi gördü.

Avrupa borsaları karışık seyrediyor – 11 Haziran 2025

Avrupa borsalarında, ABD ile Çin arasında yürütülen ticaret görüşmelerine ilişkin haber akışı yakından takip edilirken, yatırımcıların “bekle-gör” yaklaşımının etkisiyle karışık bir seyir izleniyor.

Akaryakıt fiyatlarına zam geliyor: Benzin için tarih verildi

Brent petrol fiyatlarının yükselmesiyle birlikte, 13 Haziran Cuma gününden itibaren geçerli olmak üzere benzinin litre fiyatına 1 TL zam geliyor. Yeni zamla birlikte İstanbul’da benzin 47.91 TL’ye, Ankara’da 48.58 TL’ye, İzmir’de ise 48.92 TL’ye yükselecek. İşte güncel akaryakıt fiyatları…

Coca-Cola hakkında rekabet soruşturması

Rekabet Kurulu, Coca-Cola, Fanta, Schweppes, Sprite, Cappy, Fuse Tea, Monster, Burn, Powerade ve Damla markalarıyla bilinen Coca-Cola Satış ve Dağıtım AŞ hakkında soruşturma açılmasını kararlaştırdı.

Rusya bu yıl asgari 135 milyon ton tahıl hasadı bekliyor

Rusya Başbakan Yardımcısı Dmitriy Patruşev, ülkesinin bu yıl en az 135 milyon ton tahıl hasadı gerçekleştireceğini söyledi.

Brent petrolün varili 66 dolardan işlem görüyor

Brent petrolün varili, uluslararası piyasalarda 66 dolardan işlem görüyor. Cuma günü 66,38 dolara kadar yükselen Brent petrolün varil fiyatı, günü 66,34 dolar seviyesinde tamamladı. Brent petrolün varil fiyatı, bugün saat 09.33 itibarıyla kapanışa göre yaklaşık yüzde 0,5 azalışla 66 dolar oldu. Aynı saatte Batı Teksas türü (WTI) ham petrolün varili 62,59 dolardan alıcı buldu.