Menenjit vakalarının takip edilmediğini belirten Dr. Kırımlı: Çocuklarımız ölmesin

TTB Aile Hekimliği Kolu Başkanı: Menenjit Vakaları Hakkında Endişeliyiz

Türk Tabipleri Birliği (TTB) Aile Hekimliği Kolu Başkanı Dr. Emrah Kırımlı, son günlerde çocuklarda artan menenjit vakaları hakkında endişelerini dile getirdi. Dr. Kırımlı, halihazırda ülkemizde kaç menenjit vakası olduğu ve hastanede tedavi gören kişi sayısı konusunda sağlık Bakanlığının bilgi paylaşmadığını belirtti.

Menenjitin bulaşıcı ve hızla kötüleşen bir hastalık olduğunu vurgulayan Dr. Kırımlı, hastalığı geçiren kişilerin çevresindekilerin yakından takip edilmesi gerektiğine dikkat çekti. Ancak Bakanlık tarafından toplumu bilgilendirilmediğini belirten Dr. Kırımlı, hastaların çevresinde gerekli bilgilendirme ve takiplerin yapıldığını umduklarını söyledi.

‘Yeterli Takip Yapılmıyor’

Dr. Kırımlı, bu yıl uzun süren viral salgınları hatırlatarak, menenjit vakalarının salgınların peşinden sıkça görüldüğünü ifade etti. Ülke olarak pnömokok ve haemophilus influenza aşılarının yapıldığını belirten Dr. Kırımlı, bu sayede bu hastalıklardan kaynaklı menenjit vakalarının azaldığını belirtti. Ancak, meningokok menenjitinin artık daha sık görüldüğünü söyleyen Dr. Kırımlı, yeterince takip edilmediğinde bu hastalıktan dolayı çocukların hayatını kaybedebileceğini belirtti.

Dr. Kırımlı, geçmişte askerlere ve günümüzde umreye gidenlere ücretsiz menenjit aşısı yapıldığını belirtti ve bebeklere de bu aşının yapılması gerektiğini vurguladı. Aşılarla pnömokok ve haemophilus influenza menenjitlerinin önüne geçildiğini belirten Dr. Kırımlı, meningokok menenjiti için de aynı başarının sağlanabileceğini ifade etti. Ekonomik ya da tıbbi herhangi bir gerekçenin olmadığını belirten Dr. Kırımlı, Bakanlık tarafından programa alındığında aşının daha ekonomik şekilde temin edilebileceğini söyledi.

Related Posts

Tokat’ta KKKA şüphesiyle tedavi gören bebek hayatını kaybetti

Tokat’ta Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığı şüphesiyle tedavi gören 1,5 yaşındaki bebek hayatını kaybetti.

Strese Karşı 10 Etkili Adım

Strese karşı atılması gereken adımlar hakkında bilgi veren Uzm. Psikolog Jülide Unutmaz, önemli mesajlar verdi. 

Bakanlık tek tek ifşa etti: Vitamin diye satmışlar ama…

Tarım ve Orman Bakanlığı, halk sağlığını tehlikeye atan sahte ürünlere karşı denetimlerini aralıksız sürdürüyor. Son kontrollerde, vitamin ve kolajen adı altında piyasaya sürülen bazı ürünlerde beyan edilen maddeler tespit edilemedi.

Sağlık Bakanlığı, şikâyetler artınca istifasını istedi: Hastane personeli, başhekimin ardından helva dağıttı!

Sağlık Bakanlığı, şikâyetler artınca istifasını istedi: Hastane personeli, başhekimin ardından helva dağıttı!

Alerjiyle karışan Covid-19 belirtilerine dikkat!

Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Şevket Özkaya, Mayıs ayında artan sıcaklıklar ve çevresel faktörlerle birlikte hem alerjik hem de viral hastalıkların yaygınlaştığını belirterek, özellikle alerjik astım ve rinit gibi rahatsızlıkların belirtilerinin Covid-19 gibi viral enfeksiyonlarla karışabileceğine dikkat çekti.

Araştırmaya göre ABD’de 50 yaş altı kişilerde görülen kanser vakaları arttı

Araştırmaya göre ABD’de 50 yaş altı kişilerde görülen kanser vakaları arttı