Meksika Devlet Başkanı Sheinbaum’dan “Meksika bizim istediğimizi yapar” diyen Trump’a yanıt: Meksika’da söz sahibi halktır

Meksika Devlet Başkanı Claudia Sheinbaum, ABD Başkanı Donald Trump’ın, “Meksika bizim söylediğimizi yapar.” sözlerine karşılık, “Meksika’da söz sahibi halktır.” ifadelerini kullandı.

Sheinbaum, Amerikan X şirketinin sosyal medya platformundaki hesabından yaptığı paylaşımda, Trump’ın Oval Ofis’te yaptığı açıklamada ülkesine yönelik, “Meksika bizim söylediğimizi yapar.” şeklindeki sözlerine tepki gösterdi.

Trump’ın sözlerine onun ismini kullanmadan yanıt veren Sheinbaum, “Bu arada, aklında en ufak bir şüphe olan herkese, Meksika’dan dünyaya bir mesaj: Meksika’da söz sahibi halktır.” ifadelerine yer verdi.

Öte yandan, Sheinbaum, Ulusal Saray’daki günlük basın toplantısında, ABD’ye ait insansız hava aracının Meksika eyaleti üzerinde yaptığı uçuşa ilişkin açıklamalarda bulundu.

Bu uçuşun, gerekli özel ekipmanın bulunmaması nedeniyle Meksika hükümetinin talebiyle gerçekleştirildiğini belirten Sheinbaum, “Uçuş, uçağın ABD’ye ait olması nedeniyle onların ekiplerince yapıldı. Ancak bu, Meksika’nın talebi üzerine, belirli bir bölgede organize suçla ilgili özel bir soruşturma için gerçekleştirildi. Talep göçle ilgili değil, işbirliği yürüttüğümüz kurumlardan biri aracılığıyla yapıldı.” dedi.

Related Posts

Su tasarrufu için “Eski E-postaları silin” uyarısı yapıldı! Hükümetin çağrısı vatandaşları şaşırttı

İngiltere’de hükümet kuraklığa karşı bir dizi önlemler almaya başladı. Bunların içinde en sıra dışı önlem ise “Eski E-postaları ve fotoğrafları silin” çağrısı oldu.

Ünlü iş insanı tutuklandı: Gazetecilere küfür etti

Bolu’da bir kişiyi, darbettiği öne sürülen iş insanı Abdullah Onur ve şoförü tutuklandı.

Murat Kapki, Mücahit Birinci’yle cezaevindeki görüşmesine ilişkin ifade verdi

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne (İBB) yönelik yürütülen yolsuzluk soruşturmasında tutuklu bulunan Murat Kapki, cezaevinde görüştüğü avukat Mücahit Birinci hakkında “müşteki” sıfatıyla ifade verdi. Kapki, Birinci’nin kendisine cezaevinden tahliye vaadinde bulunduğunu ve bunun karşılığında 2 milyon dolar talep ettiğini iddia etti.

CHP’den istifa eden Özlem Çerçioğlu, AKP’ye katıldı: Yargılanmaktan korkmadım. Alnım ak, başım dik!

CHP’den istifa eden Özlem Çerçioğlu, AKP’ye katıldı: Yargılanmaktan korkmadım. Alnım ak, başım dik!

Elektrik aksamından yangın çıktı, otomobil kullanılamaz hale geldi

Yozgat’ın Sorgun ilçesinde seyir halindeki otomobilde yangın çıktı.

Fenerbahçe’den Trabzonspor’atransfer: İşte ödenecek rakam

Mourinho’nun kadro planlamasında yer almayan Emre Mor için Trabzonspor ile Fenerbahçe prensipte anlaştı. İşte ayrıntılar ve günün öne çıkan transfer haberleri…