Lise Öğrencileri Roman Karakterlerini Canlandırdı
Kars Kalesi eteklerindeki Bedesten’de düzenlenen etkinlik, lisenin kitap kulübü öğretmenleri Ümran Öztürk ve Ömer Erkmen ile öğrencileri tarafından organize edildi. Öğrenciler, yıl boyunca okudukları ve üzerine değerlendirmeler yaptıkları romanları ve roman kahramanlarını canlandırdılar. Geleneksel hale gelen festivalde dönemin ve romanın içindeki karakterlerin kostümleri özenle hazırlandı ve romanlardan küçük sahneler sergilendi. Katılımcılara canlı bir deneyim sunan öğrenciler, karakterleri defile şeklinde sergiledikten sonra, hazırlanan stantlarda ziyaretçilere rehberlik ettiler.
Bu yıl üçüncüsü düzenlenen etkinlikte, öğrenciler Jane Austen’in Aşk ve Gurur, Namık Kemal’in İntibah, Dostoyevski’nin Suç ve Ceza, Lev Tolstoy’un Anna Karenina gibi klasik eserlerden karakterleri canlandırdılar. Festival kapsamında, birçok ünlü yazarın eserlerinden esinlenen kostümler ve makyajlar dikkat çekiciydi.
Öğrencilerden Kitap Okumaya Teşvik Eden Yorumlar
Geçen yılın deneyimlerini paylaşan öğrencilerden Kevser Ubiç (16), “Bu yıl Dostoyevski’nin Suç ve Ceza kitabından ‘Sonya Marmeladova’ karakterine hayat verdim. Bu etkinlik, kitap okumaya teşvik edici nitelikte. Kitabı okuyarak karakteri daha derinlemesine anlama fırsatı buluyoruz,” şeklinde konuştu.
Festivalde yer alan Kübra Demir (17) ise, “Kitap okuma alışkanlığı edinmek, farklı kültürleri ve perspektifleri keşfetmek adına çok değerli bir deneyim. Bu etkinlikle, kitapların bize sunduğu çeşitlilik ve derinlikle tanışıyoruz,” diyerek katkılarını dile getirdi.
Etkinliğe ilk kez katılan Hazal Mamik (15) ise Jose Saramago’nun Körlük kitabındaki karakterleri canlandırdığını ve “Kitaptaki karakterlerin bakış açılarını anlamak çok etkileyiciydi. Bu etkinlik, farklı kültürler ve perspektifler hakkında bilgi edinmemize yardımcı oluyor,” ifadelerini kullandı.