Kunduz ailesi, Çek yetkililerin 7 yıldır başaramadığını 2 günde başardı: Bu tam bir hizmet!

Yetkililer, proje hazırladıkları bölgede, sadece 2 günde bir kanal ve baraj sistemi inşa eden kunduzlardan ilham aldı. 2018 yılında başlatılan proje için inşaat izni alınmış, ancak araziyle ilgili tartışmalar nedeniyle inşaat süreci gecikmişti.

realitatea haberine göre 2015 yılında koruma altına alınan Brdy sahasının sulak alana dönüştürülmesi için peyzaj çalışmaları yapılması planlanıyordu, ancak kunduz ailesi bu işi daha hızlı bir şekilde halletti. Üstelik tüm bu çalışmalar tamamen bedava gerçekleştiriliyordu.

Bohumil Fiser, “Kunduzlar, havuzlar ve kanallar içeren bir sulak alan inşa ettiler ve bunu tahmin ettiğimizden neredeyse iki kat daha büyük bir alanda yaptılar” dedi. Ancak sevimli hayvanlar bununla yetinmedi. Daha sonra, çevrecilerin suyun akışını sağlamak için küçük barajlar inşa etmek istediği göletlerin etrafındaki hendeğe taşındılar ve dişleriyle en az dört baraj daha inşa ettiler. Kunduzların gerçekleştirdiği bu eylemle yaklaşık 1,19 milyon avroluk tasarruf sağlandı.

“Olağanüstü bir iş çıkarıyorlar”

Çek yetkilisi, “Bu tam bir hizmet, kunduzlar gerçekten harika ve oraya geldiklerinde hiçbir şeyi kırmıyorlar, olağanüstü bir iş çıkarıyorlar” şeklinde açıklamada bulundu.

Tarım alanlarından uzak, koruma alanı statüsünde bir bölge olduğu için uzmanlar, önümüzdeki 10 yıl içinde kunduzlarla ilgili herhangi bir çatışma yaşanmayacağını öngörüyor.

Related Posts

Trump: Sadece savaşın bitmesini istiyorum; Zelenski, Moskova’ya saldırmamalı

Trump: Sadece savaşın bitmesini istiyorum; Zelenski, Moskova’ya saldırmamalı

İstifa krizi YSK’da çözüldü: CHP, Manavgat’ta dengeyi sağladı!

Manavgat Belediyesi’ne yönelik operasyonda tutuklanan isimlerden biri olan Mehmet Tüter’in itiraflarıyla, bazı CHP’li meclis üyeleri hedef alındı. Tutuklama öncesi istifa eden CHP’li üyelerin bu hamlesiyle meclis çoğunluğu AKP’ye geçmedi.

DEM Partili Ahmet Türk’ün yurt dışı çıkış yasağı kaldırıldı

Kobani Davası’nda 10 yıl hapis cezası alan DEM Partili Ahmet Türk’ün yurt dışı çıkış yasağı kaldırıldı. Yasağın, Ahmet Türk’ün Irak’a gidebilmesi için 4 Temmuz 2025 tarihinde sona erdiği bildirildi.

Son Dakika… Selahattin Demirtaş’tan ‘silah bırakma’ açıklaması

Tutuklu eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, terör örgütü PKK’li bir grubun bugün silah bırakmasıyla ilgili “Barışın kaybedeni olmaz” demişti, değerli Sırrı Süreyya. Evet, bugün senin de yüreğini koyduğun çabaların ilk meyvesini aldık. Kaybeden olmadı, olmayacak. Hayırlı, uğurlu olsun. Emeği geçen herkese selam ve teşekkürlerimle…” açıklamasında bulundu.

PKK eski silahları bıraktı, YPG yenileriyle devam ediyor

PKK’nın Süleymaniye’de düzenlediği silah bırakma töreninde eski Sovyet ve Çin yapımı silahlar yakılırken, sadece günler önce YPG’nin elindeki son model ABD silahlarıyla Suriye’de tatbikat yaptığı görüntüler dikkat çekti. YPG, ABD destekli cephaneliğini büyütüyor.

Netanyahu’nun ‘Gazze’ hezeyanı: Tepki gelince ‘boşaltma planını’ yumuşattı

ABD’ye resmi ziyarette bulunan İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Gazze’deki Filistinlileri zorla yerinden etmek istemediklerini söyledi. “Gazze’nin İsrail için tehdit oluşturmasını engelleyeceğiz.” diyen Gazze Kasabı Netanyahu, “Kimseyi zorla dışarı itmiyoruz.” iddiasında bulundu.