Konya Bilgehaneleri’nden ‘Dijital Dünyada Müslüman Genç’ söyleşisi

Konya Bilgehanelerinin Düzenlediği Müslüman Gençler Söyleşisi

Konya (İGFA) – Konya Büyükşehir Belediyesi’nin Bilgehaneler adlı kurumu tarafından “Dijital Dünyada Müslüman Olmak” başlıklı bir söyleşi düzenlendi.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Selçuklu Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen söyleşi öncesi öğrencilere ve ailelerine seslendi.

Yoğun ilgi ve öğrencilerin sevgi dolu karşılamasından mutluluk duyduğunu belirten Başkan Altay, “Bu salondaki ve diğer salondaki sevgili çocuklarımıza ve ailelerine selam gönderiyorum. Katılımınız bizi cesaretlendiriyor. Görünen o ki Konya’mız daha büyük salonlara ihtiyaç duyuyor” dedi.

“Bu Çabanın Temeli, Sizlerin Bize Olan Güveni”

Başkan Altay, programın gençlerin ve çocukların dijital dünya hakkında bilgilendirilmesini amaçladığını belirterek, “Bilgehaneler Konya sınırlarını aşan bir üne sahip oldu. Şu anda ilçelerimizde ve merkezimizde 25 Bilgehane bulunmakta ve 100 binden fazla çocuğumuza çeşitli programlar sunmakta. Hedefimiz, bu sayıları artırmak ve eksik olan ilçelerimizde yeni Bilgehaneler açmak. Ancak bu çaba, sizlerin bize olan güvenine dayanıyor. Değerli ailelere ve çocuklara teşekkür ediyorum. Sizin ilginiz olduğu sürece çalışmaya ve üretmeye devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

Çocukların Oynadığı Oyunlara Dikkat

Genç Enderun Kurucusu ve sosyal medya içerik üreticisi Sertaç Güngör, “Dijital Dünyada Müslüman Genç” adlı söyleşisinde çocukların en çok oynadığı oyunlardan bahsetti.

Güngör, bazı oyunların masum olmadığını ve İsrail’i desteklediğini belirterek, Gazze’de kadınları, çocukları ve masum insanları öldüren içeriklere dikkat çekti. Ailelere ve çocuklara seslenen Güngör, çocuk katillerini savunan oyunlardan ve içeriklerden uzak durulması gerektiğini vurguladı.

Related Posts

Antalya’da kırmızı ışıkta saldırı: Dövüp kaçtılar

Antalya’da kırmızı ışıkta bekleyen otomobilin önünü kesen özel güvenlik görevlisi kıyafetli saldırganlar, sürücüye saldırdı. Sürücü yaralanırken, polis şüphelileri arıyor.

Rezan Epözdemir’in gözaltı süresi yine uzatıldı

Avukat Rezan Epözdemir’in gözaltı süresi yine uzatıldı.

Trump: Putin görüşmesinde işgal edilen Ukrayna topraklarının bir kısmını geri almaya çalışacağım

Trump: Putin görüşmesinde işgal edilen Ukrayna topraklarının bir kısmını geri almaya çalışacağım

Azerbaycan ile Ermenistan’ın Beyaz Saray’da parafladığı barış anlaşmasının metni açıklandı

Azerbaycan ile Ermenistan’ın Beyaz Saray’da parafladığı barış anlaşmasının metni açıklandı

Rus Bakan Lavrov ve Ermeni Bakan Mirzoyan arasında kritik telefon görüşmesi

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile Ermenistan Dışişleri Bakanı Ararat Mirzoyan, bölgedeki son gelişmeleri ele almak üzere bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Trump: Hamas Gazze’de kalamaz

ABD Başkanı Trump, İsrail’in Gazze’yi işgal etmeye yönelik planlarını açıkça desteklememekle birlikte, Hamas’ın rehineleri ancak mevcut durum değişirse serbest bırakacağına inandığını söyledi.