Kanada Başbakanı’nın ‘Satılık değiliz’ sözlerine Trump’tan olay yaratacak cevap

ABD Başkanı Trump, Kanada Başbakanı Canvey ile Beyaz Saray’da buluştu

Kanada’da başbakanlık seçimlerini kazanan Mark Canvey ile ABD Başkanı Donald Trump Beyaz Saray’da ilk kez bir araya geldi. Oval Ofis’teki görüşmede Kanada’nın satılık olmadığını belirten Canvey’e Trump, “Bunu zaman gösterecek. Asla, asla deme.” karşılığını verdi.

ABD ile Kanada arasında çok iyi bir ilişki olduğunu ve yeni Başbakan Carney’nin önemli bir seçim başarısı elde ettiğini dile getiren Trump, iki ülke arasındaki ekonomik ve ticari ilişkilerin önemine vurgu yaptı.

Daha önceki “Kanada, ABD’nin 51. eyaleti olmalı” şeklindeki açıklamasının arkasında duran Trump şunları söyledi:

“Hala Kanada’nın 51. eyaletimiz olması gerektiğine inanıyorum ancak bu iki kişilik bir tango, değil mi? Bence bu durumun Kanada vatandaşları için muazzam faydaları olurdu; düşük vergiler, ücretsiz ordu… Bence bu gerçekten harika bir evlilik olurdu.”

ABD Başkanı Donald Trump – Kanada Başbakanı Mark Canvey

“ASLA, ASLA DEME”

Soru-cevap bölümünün en ilginç anlarından birinde Kanada Başbakanı Carney’nin, “Kanada satılık değil, asla da satılık olmayacaktır.” ifadesini kullanması üzerine Trump, şu yorumu yaptı:

“Bunu zaman gösterecek. Asla, asla deme. Yapılması mümkün olmayan pek çok şey yaşadım ve sonunda yapılabilir hale geldiler. Eğer herkesin yararına olacaksa… Kanada bizi seviyor, biz de Kanada’yı seviyoruz, bence önemli olan şey budur. Ama zaman içinde neler olacağını göreceğiz.”

Kanada ile gümrük anlaşması konusunda görüşeceklerini ve makul bir yol bulmaya çalışacaklarını söyleyen Trump, Kanada’dan gelen araba, çelik ve alüminyuma ihtiyaçlarının olmadığını savundu.

KANADA BENİM İÇİN ÇOK ÖZEL BİR YER”

ABD-Kanada ilişkilerinin her zaman önemli olduğunu kaydeden Trump, bununla birlikte Kanada’yı yıllık 200 milyar dolar düzeyinde sübvanse ettiklerini ve bu ülkeyi ücretsiz olarak askeri anlamda koruduklarını ifade etti.

“Kanada ile dost olacağız, her ne olursa olsun Kanada ile dost olacağız. Kanada benim için çok özel bir yer.” diyen Trump, Kanada’nın savunma harcamalarını artırma yönündeki kararını memnuniyetle karşıladıklarını söyledi.

Related Posts

Netanyahu’nun ‘Gazze’ hezeyanı: Tepki gelince ‘boşaltma planını’ yumuşattı

ABD’ye resmi ziyarette bulunan İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Gazze’deki Filistinlileri zorla yerinden etmek istemediklerini söyledi. “Gazze’nin İsrail için tehdit oluşturmasını engelleyeceğiz.” diyen Gazze Kasabı Netanyahu, “Kimseyi zorla dışarı itmiyoruz.” iddiasında bulundu.

Rusya’dan Ukrayna’ya en yoğun saldırı

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, Rus ordusunun Ukrayna’ya gece boyu 728 drone ve 13 füze ateşleyerek savaşın başından bu yana en yoğun saldırıyı gerçekleştirdiğini duyurdu. Zelenskiy sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Rus ordusunun …

Bilim insanlarından ürküten keşif: Eriyen buzlar yanardağları tetikliyor

Küresel ısınmanın yol açtığı buzul erimesi, yalnızca deniz seviyesini değil, yer altındaki magma odalarını da etkiliyor. University of Wisconsin–Madison’dan Pablo Moreno-Yaeger’in öncülüğünde yürütülen ve Prag’daki Goldschmidt Konferansı’nda sunulan …

Arkadaşının motosikletini tamir etmediği için öldürdüler

Küçükmece’de arkadaşının motosikletini tamir etmesini istediği Yusuf Demirci (16), çıkan tartışma sonucunda 3 kişinin döner bıçaklı saldırısına uğradı. Ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılan Yusuf Demirci 2 günlük yaşam mücadelesini kaybetti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Numan Kurtulmuş ile görüşüyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Meclis’te, TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş ile bir araya geldi. Görüşmenin ana gündeminde ‘Terörsüz Türkiye’ süreci var.

Netanyahu Trump’a, ‘duadan uçak’ hediye etti

Netanyahu, Trump’a B-2 bombardıman uçağı formunda özel tasarım bir mezuzah hediye etti. Bu sembolik jest, İran’a yönelik son saldırıya gönderme niteliği taşırken iki ülke arasındaki askeri iş birliğini de vurguladı.