İşte bu yüzden ilaçları banyoda veya mutfakta saklamamalısınız!

İlaçlarınızın etkisini kaybetmesi sağlığınızı riske atmanıza neden oluyor. Çoğu kişi kolay erişim sağlamak amacıyla ilaçlarını banyodaki dolaplarda saklamayı tercih etse de uzmanlar, bu alışkanlığın oldukça tehlikeli olabileceği konusunda uyarılarda bulundu. 

BANYO VE MUTFAK İLAÇ SAKLAMAK İÇİN UYGUN MU? 

Uzmanlar banyonun evdeki en yanlış ilaç saklama alanlarından biri olduğunu vurgularken, banyoda sıcaklık değişimlerinin ve yüksek nemin sürekli olduğu bir ortamdır. Banyo yaparken veya duş alırken oluşan buhar, ilaçların yapısını bozabilir. Örneğin tabletler nemden dolayı yumuşayabilir, merhem ve sıvı ilaçlarda ise istenmeyen kimyasal reaksiyonlar meydana gelebilir.

Benzer bir risk mutfakta da mevcut. Pişirme sırasında ortaya çıkan ısı ve buhar, ilaçların etkinliğini olumsuz etkileyebilir. Aynı zamanda ilaçların doğrudan güneş ışığına maruz kalması veya ısı kaynaklarının yakınında bulunması da zararlıdır.

İLAÇLAR NEREDE SAKLANMALI 

İlaçların en iyi şekilde saklanabilmesi için serin, kuru ve ışık almayan alanlar tercih edilmelidir. Örneğin yatak odasındaki bir çekmece veya koridordaki bir dolap, banyo ile kıyaslandığında çok daha güvenlidir. Öte yandan ilaçların çocukların erişemeyeceği, tercihen kilitli bir alanda saklanması önerilir.

BU NOKTALARA DİKKAT

– İlaçları çocukların ulaşamayacağı, tercihen kilitli bir dolapta saklayın.

– İlaçların orijinal ambalajlarını ve prospektüslerini atmayın.

– Evdeki ilaçları düzenli olarak kontrol edin, son kullanma tarihi geçmiş olanları atın.

– Soğukta veya özel koşullarda saklanması gereken ilaçlar için prospektüsündeki talimatlara mutlaka uyun.

 

 

 

 

 

 

Related Posts

Bakanlık açıkladı: Bebek mamalarında yeni dönem

Tarım ve Orman Bakanlığı, bebeklere yönelik gıda ve devamında kullanılan besinler için yeni bir karar yayımladı. Karara göre bu besinlerin üretiminde protein kaynağı olarak kullanılan protein hidrolizatlarına, inek sütü kaynaklı peynir altı suyunun işlenmesiyle elde edilen bir protein hidrolizatı dahil edildi.

Tokat’ta KKKA şüphesiyle tedavi gören bebek hayatını kaybetti

Tokat’ta Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığı şüphesiyle tedavi gören 1,5 yaşındaki bebek hayatını kaybetti.

Strese Karşı 10 Etkili Adım

Strese karşı atılması gereken adımlar hakkında bilgi veren Uzm. Psikolog Jülide Unutmaz, önemli mesajlar verdi. 

Bakanlık tek tek ifşa etti: Vitamin diye satmışlar ama…

Tarım ve Orman Bakanlığı, halk sağlığını tehlikeye atan sahte ürünlere karşı denetimlerini aralıksız sürdürüyor. Son kontrollerde, vitamin ve kolajen adı altında piyasaya sürülen bazı ürünlerde beyan edilen maddeler tespit edilemedi.

Sağlık Bakanlığı, şikâyetler artınca istifasını istedi: Hastane personeli, başhekimin ardından helva dağıttı!

Sağlık Bakanlığı, şikâyetler artınca istifasını istedi: Hastane personeli, başhekimin ardından helva dağıttı!

Alerjiyle karışan Covid-19 belirtilerine dikkat!

Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Şevket Özkaya, Mayıs ayında artan sıcaklıklar ve çevresel faktörlerle birlikte hem alerjik hem de viral hastalıkların yaygınlaştığını belirterek, özellikle alerjik astım ve rinit gibi rahatsızlıkların belirtilerinin Covid-19 gibi viral enfeksiyonlarla karışabileceğine dikkat çekti.