İsrail’in Gazze’de 2 eve düzenlediği saldırıda en az 15 Filistinli öldü

İsrail Savaş Uçakları Gazze’de En Az 15 Kişinin Ölümüne Neden Oldu

İsrail’in Gazze şehrinde gerçekleştirdiği hava saldırılarında en az 15 kişi hayatını kaybetti, onlarca kişi yaralandı. Saldırılar sonucunda kadın ve çocukların da bulunduğu insanlar yaşamını yitirdi. Filistin resmi ajansı WAFA’nın aktardığına göre, Gazze’nin kuzeyindeki Şeyh Rıdvan Mahallesinde Hethet ailesine ait bir ev hedef alındı.

Hava saldırılarında en az 13 kişinin öldüğü, çok sayıda kişinin yaralandığı ve 40 kişinin enkaz altında kaldığı bilgisi paylaşıldı. WAFA’nın haberinde ayrıca, Gazze’nin güneyindeki Es-Sabra mahallesinde Eslim ailesinin evine yapılan saldırıda 2 kişinin öldüğü ve 20 kişinin yaralandığı belirtildi. Yıkılan evden bir kadının cenazesinin çıkarıldığı ve 7 kişinin enkaz altında olduğu bildirildi.

WAFA’nın aktardığına göre, İsrail’e ait insansız hava araçlarının Ez-Zeytun mahallesinde vatandaşların evlerine ateş açtığı ve ordunun Gazze Şeridi’nin kuzey bölgelerindeki konut binalarını havaya uçurduğu bilgisi paylaşıldı. Yaşanan olaylar büyük bir endişe yaratırken, taraflar arasındaki gerilimin artmasıyla yeni çatışma riski de yükseliyor. (AA)


 

Related Posts

İnfaz yasası yürürlüğe girdi: 10. Yargı Paketi, bayramdan önce Resmi Gazete’de yayımlandı; 25 bin kişinin cezaevinden tahliyesi bekleniyor

İnfaz yasası yürürlüğe girdi: 10. Yargı Paketi, bayramdan önce Resmi Gazete’de yayımlandı; 25 bin kişinin cezaevinden tahliyesi bekleniyor

Yeni evlilere indirimli Umre

2025 yılı, Cumhurbaşkanlığı tarafından “Aile Yılı” ilan edildi, ailelere indirimli otobüs, tren ve uçak bileti gibi kampanyalar başlatıldı.

Trump kararnameyi imzaladı: Çelik ve alüminyum tarifeleri yüzde 50’ye çıkarıldı

ABD Başkanı Donald Trump, çelik ve alüminyum ithalatına uygulanan yüzde 25’lik gümrük vergisinin yüzde 50’ye yükseltilmesine yönelik kararnameye imza attı.

İBB’ye yönelik beşinci dalga operasyonu: 30 kişiye tutuklama talebi

İstanbul’da CHP’li belediyelere yönelik yürütülen 4 ayrı soruşturma kapsamında gözaltına alınıp adliyeye sevk edilen 36 şüpheliden 30’u savcılıktaki ifade işlemlerinin ardından tutuklama, 6 şüpheli ise adli kontrol talebiyle Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk edildi. Mahkemeye sevk edilenlerden beşinin belediye başkanı olduğu belirtildi.

Aşırı yağışlar sel felaketine yol açtı! 500’den fazla kişiden haber alınamıyor

Nijerya’nın Niger eyaletinde aşırı yağışlar nedeniyle meydana gelen sellerde 500’den fazla kişinin kaybolduğu bildirildi. Mokwa Bölge Başkan Yardımcısı Musa Kimboku, yerel basına yaptığı açıklamada, 29 Mayıs’ta Niger eyaletine bağlı Mokwa bölgesinde …

MHP BBP’ye AKP de YRP’ye bayramda kapıları kapattı

AKP ve MHP’nin Kurban Bayramı’nın ikinci gününde yapılacak bayramlaşma trafiği belli oldu. MHP’nin BBP ile bayramlaşmayacak olması dikkat çekerken AKP de YRP ile bayramlaşmayacak.