İsrail’den Türkiye hamlesi: Golani harekete geçirdi

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun, İsrailli güvenlik yetkilileriyle toplantı düzenleyerek “Türkiye’nin Suriye’deki varlığını” ele alacağı belirtildi.

İsrail Başbakanlık Ofisi, Netanyahu’nun “Türkiye’nin Suriye’deki varlığına” ilişkin yeni bir güvenlik toplantısı yapacağını açıkladı.

İSRAİL’DEN TÜRKİYE HAMLESİ

Netanyahu, geçen hafta yetkililerle Suriye konulu güvenlik toplantısı gerçekleştirmiş, toplantıda “Türkiye’nin artan etkisi” görüşülmüştü.

Geçen haftakine benzer olacağı bildirilen toplantıya, savunma kurumlarının yöneticilerinin katılacağı aktarıldı. İsrail basını tarafından Başbakan Netanyahu’nun “Suriye’deki yeni yönetim ile Türkiye arasındaki yakınlaşmayı endişeyle takip ettiği” belirtilmişti.

GOLANİ HAREKETE GEÇİRDİ

Suriye yönetiminin ekonomik, askeri ve siyasi yardım alma karşılığında Humus iline bağlı Tedmur (Palmira) ilçesindeki bir askeri üssü Türk ordusuna devretmek için Ankara ile ileri düzeyde görüşmeler yaptığı öne sürülmüş, Humus’un doğusunda görülebilecek bir “Türk askeri varlığının” İsrail’i ciddi ölçüde endişelendirdiği kaydedilmişti.

Suriye’de 27 Kasım 2024’te şiddetlenen çatışmaların ardından 8 Aralık 2024’te 61 yıllık Baas rejiminin çökmesiyle eş zamanlı, İsrail ordusunun Suriye’ye saldırıları arttı.

Rejim ordusundan kalan askeri altyapı ve imkanları imha etmeye devam eden İsrail ordusu, Suriye toprağı olan Golan Tepeleri’ndeki işgalini de genişletti.

Related Posts

Terör saldırısı ülkeyi kana buladı: 71 ölü

Nijer’in Tillaberi bölgesinde düzenlenen terör saldırısında 71 sivil hayatını kaybetti.

Memleket Partisi kendini feshediyor: Muharrem İnce CHP’ye katılacak

Memleket Partisi kendini feshediyor: Muharrem İnce CHP’ye katılacak

Gazze’deki soykırıma “ortak” oldukları gerekçesiyle Belçika’da 2 şirket protesto edildi

Belçika’da Filistin destekçisi göstericiler, Gazze’deki soykırıma “suç ortağı” olmakla suçladıkları Syensqo ve İsrail merkezli savunma şirketi Elbit Systems’e ait OIP Sensor Systems şirketlerini protesto etti.

Golf oynarken bir telefon geldi, apar topar helikoptere bindi, kararı havadayken aldı: Gizli görüşmede ne konuşuldu? | Dünyayı sarsan kararın perde arkası

Dünya günlerdir diken üstünde İsrail’in İran’a yönelik saldırılarının ardından başlayan savaşı takip ediyor. ABD’nin dün sabaha karşı B-2 bombardıman uçaklarıyla İran’daki üç nükleer tesisi vurması savaşı yeni bir aşamaya taşıdı. ABD’nin en önemli gazetelerinden The Wall Street Journal, bugün Başkan Donald Trump’ın İran’ı vurma kararının arka planını ve bombardımandan önceki son saatlerde yaşananları manşetine taşıdı. Gazete Beyaz Saray’da kapalı kapılar ardında konuşulanları ve Washington’daki kulisleri gün yüzüne çıkardı.

Yanan otların arasından kaplumbağayı böyle kurtardılar

Tokat’ın Erbaa ilçesinde uygulama yapan polisler, yanan otların arasında kalan kaplumbağayı kurtardı.

İran saldırısı, ABD Kongre’sini böldü: Saldırı bilgisi sadece Cumhuriyetçilere verildi

ABD medyasında yer alan haberlere göre, ABD’nin İran’daki üç nükleer tesise yönelik saldırısının ardından, saldırı kararının Kongre’de yalnızca Cumhuriyetçi liderlerle önceden paylaşıldığı ortaya çıktı. ABD merkezli CNN televizyon kanalının haberinde …