Güney Kore’de devlet başkanlığına vekâlet eden Han Duck-soo azledildi!

Güney Kore’de Başbakan Han Duck-soo Azledildi

Güney Kore Ulusal Meclisi, bugün yapılan oylamada devlet başkanlığına vekalet eden Başbakan Han Duck-soo’nun görevden alınmasına karar verdi. 300 sandalyeli mecliste, 192 milletvekili azli yönünde oy kullandı.

Devlet Başkanı Yoon’un Anayasa Mahkemesi’ndeki azil davasının ilk ön duruşmasıyla birlikte, Güney Kore siyasi arenası hareketli günler yaşamaya devam ediyor.

Güney Kore’de ana muhalefetteki Demokratik Parti, Han’ın görevden alınması için harekete geçmiş ve Meclis’e önerge sunmuştu. Bu adım, Han’ın yargıç atamalarını erteleyeceği yönündeki açıklamasının ardından gelmişti.

Öte yandan, devlet başkanlığı görevinden uzaklaştırılan Yoon Suk Yeol’un azil davasının ilk duruşması Anayasa Mahkemesi’nde görülmeye devam ediyor. Duruşma kapsamında, Yoon ve Meclis temsilcileri, tanıklar ve kanıtlar üzerine görüş alışverişinde bulundular.

Güney Kore siyasetinde yaşanan bu gelişmeler, ülkede geniş yankı uyandırmış ve kamuoyunda merakla takip ediliyor.

Related Posts

Silifke’deki Orman Yangını Kontrol Altına Alındı

Mersin Silifke’de çıkan orman yangını, havadan ve karadan müdahale ile kontrol altına alındı.

Bakan Yumaklı’dan Yangın Açıklaması

Bakan Yumaklı, orman yangınlarına ilişkin güncel durumu ve müdahale çalışmalarını açıkladı.

Sıcaktan Bunalan Maymunlara Buzlu Kokteyl

Kayseri’deki hayvanat bahçesinde maymunlara, sıcaktan serinlemeleri için buzlu meyve kokteyli veriliyor.

Hindistan’da izdiham: 6 ölü, 25 yaralı

Hindistan’ın Uttarakhand eyaletinde Mansa Devi tapınağı yakınında çıkan izdihamda 6 kişi hayatını kaybetti.

AFRICOM’dan Rusya ve Çin’e suçlama

ABD Afrika Komutanlığı (AFRICOM), Rusya ve Çin’i kıtada “kötü niyetli faaliyetler” ve dezenformasyon yapmakla suçladı.

İmamoğlu’nun yüksek lisans diploması da hedefte: Gerçek ortaya çıktı!

İktidar medyası, tutuklu İBB Başkanı ve Cumhurbaşkanı adayı Ekrem İmamoğlu’nun yüksek lisans diploması da silindiği iddia etmişti. Ancak ne İmamoğlu’na ne de avukatlarına böyle bir kararın iletilmediği öğrenildi.