Filipinler ajanı gözaltına aldı: Çin öfkeli

Çin, Filipinler’in Çin Vatandaşını “Casusluk” Şüphesiyle Gözaltına Almasına Tepki Gösterdi

Çin, Filipinler’in bir Çin vatandaşını “casusluk” suçlamasıyla gözaltına almasına sert bir tepki gösterdi. Manila Büyükelçiliği tarafından yapılan açıklamada, suçlamaların “iftira niteliğinde” olduğu vurgulanarak, gözaltına alınan kişinin haklarının korunması talep edildi.

Pekin, Filipinler hükümetini suçluluk varsayımında bulunmamaya, siyasi spekülasyonlara son vermeye ve davanın hukuka uygun bir şekilde ele alınmasını istedi. Ayrıca, konsolosluk ziyaretlerinin en kısa sürede düzenlenmesi gerektiği belirtildi.

Filipinler basınında yer alan haberlere göre, 20 Ocak’ta gözaltına alınan Çin vatandaşı, askeri tesislerde casusluk faaliyetleri yürütmekle suçlanıyor. Gözaltı sırasında casusluk için kullanılabileceği düşünülen ekipmanlar ele geçirildiği bildirildi.

Çin, suçlamaları asılsız olduğunu savunarak, Filipinler’in ikili konsolosluk anlaşmalarına uygun şekilde hareket etmesi gerektiğini dile getirdi.

Related Posts

Pakistan Savunma Bakanı’ndan Hindistan’a uyarı: ‘Su bizim kırmızı çizgimizdir’

Pakistan Savunma Bakanı Khavaja Muhammed Asıf, Hindistan’a, “ülkesine su akışını engelleyecek adımlardan kaçınma” uyarısında bulunarak, “Su bizim kırmızı çizgimizdir. Gelecekte savaşlar su yüzünden çıkacak” dedi.

6.2’nin ardından İstanbul’daki deprem polemiğine İTÜ de karıştı!

İstanbul’daki 6,2’lik depremin ardından İstanbul Teknik Üniversitesi akademisyenlerince hazırlanan ön raporda, enerjinin sadece yüzde 12’sinin boşaldığı kaydedilirken; Marmara için sıkça anılan 7,8 büyüklüğündeki deprem senaryosunun korku yaratmak amacıyla değil, gerçek mühendislik hesabıyla ortaya konulduğu belirtildi.

Kanada Başbakanı Carney’den Trump’ın “51. eyalet” söylemine tepki: Kanada satılık değildir

ABD Başkanı Donald Trump’ın “Kanada ABD’nin 51. eyaleti olmalı” söyleminin gerçeklerle örtüşmediğini söyleyen Kanada Başbakanı Mark Carney, “Başkan Trump bir süredir bu konudaki arzusunu dile getirmektedir, ben de her zaman arzu ile gerçeği birbirinden ayırmaya özen gösterdim. Kanada satılık değildir ve asla da olmayacaktır.” dedi.

Kanada Başbakanı’nın ‘Satılık değiliz’ sözlerine Trump’tan olay yaratacak cevap

Kanada’da başbakanlık seçimlerini kazanan Mark Canvey ile ABD Başkanı Donald Trump Beyaz Saray’da ilk kez bir araya geldi. Oval Ofis’teki görüşmede Kanada’nın satılık olmadığını belirten Canvey’e Trump, “Bunu zaman gösterecek. Asla, asla deme …

Trump, Kanada Başbakanı Carney’in yüzüne söyledi: Asla, asla deme

ABD Başkanı Donald Trump, eyaz Saray’da ağırladığı Kanada Başbakanı Mark Carney’in “Kanada satılık değil, hiçbir zaman olmayacak” sözlerine “Asla, asla deme” diyerek yanıt verdi.

Yedi yavru kuyuya düştü! İtfaiye kurtardı

Antalya’nın Serik ilçesinde kuyuya düşen 7 köpek yavrusu, itfaiye ekiplerince kurtarıldı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir