Elon Musk yine kesenin ağzını açtı: Seçmene 1 milyon doları verdi

Başkanlık seçimleri sürecinde ABD Başkanı Donald Trump’ın en çok güvendiği ve destek aldığı isimlerin başında gelen dünyanın en zengin iş insanı Elon Musk gelmişti. Musk, verdiği desteğin karşılığını seçimleri zaferle bitiren Trump’ın danışmanı olarak almıştı.

Tesla, SpaceX ve X’in CEO’su milyarder iş insanı Elon Musk, bu kez Eyalet Yüksek Mahkemesi seçimlerinde verdiği destekle gündem oldu.

ELON MUSK YİNE KESENİN AĞZINI AÇTI

Wisconsin’de düzenlenen mitinge katılan Musk mitingde yaptığı hamleler ile şaşkına çevirdi. ABD’de ana gündem maddelerinden Eyalet Yüksek Mahkemesi seçimlerinde Cumhuriyetçi adayın kazanmasını kafaya koyan Musk. yine yaptı yapacağını.

Musk eyaletin en üst mahkemesine desteklediği bir adayın seçilmesi için Green Bay’de düzenlenen mitingde boy gösterirken “Bu seçimi cidden kaybetme riskiyle karşı karşıyayız. Şapkadan tavşan çıkarmanın zamanı geldi” diyerek para ödülünü açıkladı.

Lehte oy kullandırılan her seçmen için vereceği para ödülünü açıklayan Musk, büyük ödülü 2 seçmene verdi.

SEÇMENE 1 MİLYON DOLARI VERDİ

Musk, seçimlerde harcadığı parayı liberal Susan Crawford’un muhafazakar Brad Schimel’in önünde götürdüğü seçim yarışında farkındalık yaratmak için harcadığını dile getirdi.

Mitingde iki seçmeni sahneye çağırıp 1 milyon dolarlık çek veren Musk destekçilere seslenerek, “Önümüzdeki iki gün boyunca topladığınız her seçmen için 20 dolar ödeyeceğim” dedi.

ABD’de geçen yıl yapılan başkanlık seçimlerinde Musk, Trump’ın kazanması için 250 milyon dolar harcama yapmış ve karşılığında da Beyaz Saray’da üst düzey göreve getirilmişti.

1 Nisan’da yapılacak oylama eyalet için kritik bir öneme sahip… Kürtaj hakları ve işçi hakları gibi eyaletin en üst mahkemesinin ideolojik eğilimi oylamadan çıkacak sonuçla belirlenecek. ABD’li uzmanlar bu oylamanın Trump için erken bir referandum olarak görüldüğünü aktardı.

Related Posts

Komisyona böyle geldiler: Şehit ve gazilerden çok sert Öcalan açıklaması!

İktidarın Terörsüz Türkiye adını verdiği süreçte TBMM’de kurulan Milli Dayanışma, Kardeşlik ve Demokrasi Komisyonu’nun 4. toplantısında konuşmak üzere gaziler de Meclis’teki yerini aldı. Bir gazinin koltuk değneğiyle Meclis’e girmesi dikkat çekti. Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimler Derneği’nden Mustafa Işık ise, “Teröristbaşı Öcalan’a kısmı af ya da genel affın gündeme gelmesini kabul etmiyoruz. Teröristbaşının fotoğraflarının sokaklarda dolaşmasına izin verilmemeli” dedi.

Kayseri’de Gazze İçin Kermes Düzenlendi

Kayseri’de düzenlenen kermeste, Gazze’ye yardım için vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Son dakika Balıkesir’de deprem mi oldu? Az önce deprem Balıkesir’de nerede oldu? Balıkesir deprem Kandilli ve AFAD son depremler listesi 19 Ağustos 2025

Son dakika Balıkesir deprem haberleri..Balıkesir’de deprem mi oldu? Az önce deprem Balıkesir’de nerede oldu? Balıkesir Kandilli ve AFAD son depremler.. 19 Ağustos 2025 Balıkesir deprem son dakika haberleri haberin detayında…Artçı deprem mi oldu Balıkesir’de? Balıkesir son deprem büyüklüğü ne kadar? Balıkesir’de ve Balıkesir yakınındaki depremler nelerdir? Balıkesir’de anlık deprem mi oldu? Son dakika Balıkesir canlı deprem haritası..Kandilli rasathanesi ve deprem araştırma enstitüsü ve AFAD Balıkesir deprem haberleri.. Balıkesir’de hangi ilçelerde deprem oldu ve hangi ilçelerde en çok hissedildi? Bugün Balıkesir’de deprem mi oldu? Deprem Balıkesir’de ne zaman ve kaç şiddetinde oldu? En son Balıkesir’de nerede deprem oldu? Balıkesir deprem haberleriyle ilgili en çok merak edilenlerin cevabı haberde..

CHP Sözcüsü Deniz Yücel: 86 milyonluk yoksullar ordusu yaratan iktidar, tarihin tozlu raflarında yerini alacak

CHP’li Deniz Yücel, ”İşçiyi, emekçiyi, emekliyi, çiftçiyi, esnafı, toplumun her kesimini bir kuru ekmeğe muhtaç bırakan AKP iktidarı,  86 milyonluk yoksullar ordusu yaratan iktidar olarak tarihin tozlu raflarında yerini alacaktır” dedi.

Bodrum’da denizin ortasındaki tekne alev alev yandı

Bodrum’da bir tekne denizin ortasında bilinmeyen bir neden dolayı yanmaya başladı. Yangında, içeride bulunan bir kişi çevredeki botlar yardımıyla kurtarıldı.

Erdoğan, damadının kurduğu Next Sosyal’e katıldı: İşte ilk mesajı…

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan, damadı Selçuk Bayraktar’ın kurduğu sosyal medya platformu Next Sosyal’e katıldı, ilk paylaşımını yaptı.