EİB’den Mart’ta 1,6 milyar dolarlık ihracat




Ege İhracat Raporu – İzmir Ege Demir ve Demirdışı Metaller İhracatçıları Birliği Başı Çekiyor

Ege İhracat Raporu – İzmir Ege Demir ve Demirdışı Metaller İhracatçıları Birliği Başı Çekiyor

Ege Demir ve Demirdışı Metaller İhracatçıları Birliği, 248 milyon dolarlık ihracata imza atarak yüzde 6 artış elde etti ve zirvedeki yerini korudu. Ege Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçıları Birliği ise 135 milyon dolarlık döviz getirisiyle ikinci sırayı aldı. Üçüncü sırada ise Ege Maden İhracatçıları Birliği yer aldı ve 120 milyon dolarlık ihracat gerçekleştirdi.

Ege Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği, Mart ayında ihracatını yüzde 47 artışla 46 milyon dolara çıkararak en fazla artış gösteren sektör oldu. Ege Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği 103 milyon dolarlık ihracatla, Ege Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği ise 98 milyon dolarlık ihracatla sıralamada yer aldı.

Ege Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği yüzde 25 artışla 95 milyon dolarlık, Ege Kuru Meyve ve Mamulleri İhracatçıları Birliği ise yüzde 5 artışla 95 milyon dolarlık ihracat gerçekleştirdi. Ege Mobilya Kağıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği ise 73 milyon dolarlık ihracat rakamıyla kendine yer buldu.

Ege Tütün İhracatçıları Birliği ihracatını 58 milyon dolara, Ege Zeytin ve Zeytinyağı İhracatçıları Birliği ise 36 milyon dolara taşıdı. Ege Deri ve Deri Mamulleri İhracatçıları Birliği ise 14 milyon dolarlık dövizi Türkiye’ye kazandırdı.

TÜRKİYE EKONOMİSİNİN REKABET GÜCÜNE YÖNELİK CİDDİ SİNYALLER GELİYOR

Ege İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanı Jak Eskinazi, küresel ticaret dinamiklerindeki gelişmelerin Türkiye’nin ihracat performansını doğrudan etkilediğini belirtti. Eskinazi, yapılan açıklamalarında ABD Başkanı Trump’ın politikalarının uzun vadede baskı oluşturabileceği uyarısında bulundu. Sektörlerdeki kan kaybının artık daha belirgin hale geldiğini ifade etti.

Hazır giyim ve tarım sektörlerindeki yapısal kırılmalar hakkında konuşan Eskinazi, sektörlerin yaşadığı zorlukları detaylı bir şekilde analiz etti. Yüksek enerji ve hammadde maliyetleri, artan işçilik giderleri ve daralan ihracat pazarları sektörler üzerinde olumsuz etkilere neden olmakta. Bu sorunların geçici çözümlerle üstesinden gelmenin zor olduğunu vurguladı.


Related Posts

Türkiye’de hava yoluyla seyahat eden yolcu sayısı 4 ayda 64,2 milyonu aştı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Türkiye’de nisanda 19 milyon 74 bin 321 yolcunun hava yoluyla seyahat ettiğini belirterek, “Ocak-nisan döneminde direkt transit yolcularla birlikte 64 milyon 250 bin 267 yolcuya hizmet verildi.” dedi.

Akdeniz’den mobilya ve orman ürünü ihracatı

Akdeniz Mobilya, Kağıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliğince (AKAMİB) nisanda 72 milyon 873 bin dolarlık dış satım gerçekleştirildi.

Dolandırıcıları yakalamak için yeni yöntem. Chrome artık Gemini Nano kullanacak

Çağımızın en büyük sorunlarından biri olan internet dolandırıcılığı için yeni önlemler gelmeye devam ediyor. Chrome artık dolandırıcılıkları yakalamak için Gemini Nano’yu kullanacak. Peki Gemini Nano nedir? 

Ekrem İmamoğlu’na yönelik operasyonların kaybı sürüyor: Hazine’nin faiz ödemelerinde şok artış!

Hazine’nin faiz ödemeleri, nisan ayında önemli bir artış gösterdi. Ekonomistler, bu artışı Türkiye’nin mali yükümlülükleri ve döviz rezervlerindeki düşüşle ilişkilendiriyor. Bu gelişmeler, ekonomik istikrar üzerinde yeni bir baskı oluşturabilir.

Sürücüsüz yerli otomobilin tarihi belli oldu

SANAYİ ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, ‘İklim ve Ekonomi Sürdürülebilir Mobilite Araç ve Teknolojileri Zirvesi’ açılışında konuştu. Yerli otomobil üretimindeki yeni hedefleri açıklayan Bakan Kacır, “3 yerli otonom aracın ülkemizde …

2024 yılında 1,5 milyon Türk vatandaşı komşuyu seyahat etti

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Şekib Avdagiç, “2024 yılında 710 bin Yunan vatandaşı Türkiye’yi ziyaret etti. Buna karşılık yaklaşık 1,5 milyon Türk vatandaşı Yunanistan’a seyahat etti.” dedi. İTO’da düzenlenen Türk-Yunan İş Forumu’nda konuşan …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir