EİB’den Mart’ta 1,6 milyar dolarlık ihracat




Ege İhracat Raporu – İzmir Ege Demir ve Demirdışı Metaller İhracatçıları Birliği Başı Çekiyor

Ege İhracat Raporu – İzmir Ege Demir ve Demirdışı Metaller İhracatçıları Birliği Başı Çekiyor

Ege Demir ve Demirdışı Metaller İhracatçıları Birliği, 248 milyon dolarlık ihracata imza atarak yüzde 6 artış elde etti ve zirvedeki yerini korudu. Ege Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçıları Birliği ise 135 milyon dolarlık döviz getirisiyle ikinci sırayı aldı. Üçüncü sırada ise Ege Maden İhracatçıları Birliği yer aldı ve 120 milyon dolarlık ihracat gerçekleştirdi.

Ege Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği, Mart ayında ihracatını yüzde 47 artışla 46 milyon dolara çıkararak en fazla artış gösteren sektör oldu. Ege Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği 103 milyon dolarlık ihracatla, Ege Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği ise 98 milyon dolarlık ihracatla sıralamada yer aldı.

Ege Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği yüzde 25 artışla 95 milyon dolarlık, Ege Kuru Meyve ve Mamulleri İhracatçıları Birliği ise yüzde 5 artışla 95 milyon dolarlık ihracat gerçekleştirdi. Ege Mobilya Kağıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği ise 73 milyon dolarlık ihracat rakamıyla kendine yer buldu.

Ege Tütün İhracatçıları Birliği ihracatını 58 milyon dolara, Ege Zeytin ve Zeytinyağı İhracatçıları Birliği ise 36 milyon dolara taşıdı. Ege Deri ve Deri Mamulleri İhracatçıları Birliği ise 14 milyon dolarlık dövizi Türkiye’ye kazandırdı.

TÜRKİYE EKONOMİSİNİN REKABET GÜCÜNE YÖNELİK CİDDİ SİNYALLER GELİYOR

Ege İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanı Jak Eskinazi, küresel ticaret dinamiklerindeki gelişmelerin Türkiye’nin ihracat performansını doğrudan etkilediğini belirtti. Eskinazi, yapılan açıklamalarında ABD Başkanı Trump’ın politikalarının uzun vadede baskı oluşturabileceği uyarısında bulundu. Sektörlerdeki kan kaybının artık daha belirgin hale geldiğini ifade etti.

Hazır giyim ve tarım sektörlerindeki yapısal kırılmalar hakkında konuşan Eskinazi, sektörlerin yaşadığı zorlukları detaylı bir şekilde analiz etti. Yüksek enerji ve hammadde maliyetleri, artan işçilik giderleri ve daralan ihracat pazarları sektörler üzerinde olumsuz etkilere neden olmakta. Bu sorunların geçici çözümlerle üstesinden gelmenin zor olduğunu vurguladı.


Related Posts

Türk lirası mayısta değer kaybetti

Merkez Bankası verilerine göre, Türk lirasının reel değeri mayıs ayında TÜFE bazında 1,19 puan düşerek 69,97’ye indi. Bu, TL’nin yabancı paralar karşısında alım gücünün azaldığını gösteriyor.

Milyonlarca emekli ve memur merakla bekliyor!

Milyonlarca emekli ve memur, TÜİK’in açıklayacağı haziran ayı enflasyon oranını bekliyor. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), verileri bugün saat 10.00’da açıklayacak. Anadolu Ajansı Finans’ın haziran ayı enflasyon verilerine ilişkin beklenti anketine …

İkinci el araç almak isteyenler için en uygun banka kredileri belli oldu

İkinci el araç sahibi olmak isteyenler için bankaların kredi teklifleri sürüyor. Birçok banka ikinci el araç alımı için kredilerini açıkladı. İkinci el araç alım satımında önemli bir unsur olan kredilerin ödeme planları da bankalar tarafından …

Son dakika! Doğal gaza zam geldi

EPDK, doğal gaza zam yapıldığını açıkladı. Konutlarda kullanılan doğalgaz yüzde 24,6 oranında zamlandı. Sanayide kullanılan doğalgaz ise yüzde 7,86 oranında zamlandı. Zamlı tarife yarından itibaren geçerli olacak. Yetkililer tarafından yapılan …

En düşük emekli maaşı yükselecek mi? Bakan Işıkhan’dan yeni açıklama geldi

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, en düşük emekli aylığı rakamıyla ilgili, “3 Temmuz’da haziran ayı enflasyon rakamı belli olduğunda, yılın ilk 6 ayında gerçekleşen TÜFE ortaya çıkacak. Hazine ve Maliye Bakanımız ile Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz başkanlığında gerekli görüşmeleri yapacağız.” dedi.

Bakan Şimşek işsizlik rakamlarını değerlendirdi

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, sosyal medya hesabından işsizlik rakamlarını değerlendirdi.