DİSKİ 8 ayda 79 bin 677 metre yeni içme suyu hattı döşedi

Diyarbakır’da DİSKİ’den Altyapı ve İçme Suyu Hatlarına Yatırım

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (DİSKİ) Genel Müdürlüğü, su kaynaklarının azalması ve iklim değişikliği tehlikesine karşı kentte su tasarrufu bilincini artırmaya yönelik projelerle hizmet vermeye devam ediyor.

Kanalizasyon ve yağmur suyu hatlarında modernizasyon çalışmalarını sürdüren DİSKİ, kent genelinde içme suyu ve atık su hattı döşeme çalışmalarını da hızlandırdı. Kent merkezinde 26 bin 32 metre, kırsal ilçelerde ise 53 bin 645 metre içme suyu hattı döşendi. Ayrıca kent merkezinde 3 bin 650 metre atık su hattı yapılırken, 13 kırsal ilçede 12 bin 285 metre atık su hattı oluşturuldu. Böylece toplamda 79 bin 677 metre yeni içme suyu hattı ve 15 bin 935 metre yeni atık su hattı döşendi.

Köprülü Kavşaktaki Altyapı Sorunu Çözüldü

DİSKİ Genel Müdürlüğü, Şanlıurfa karayolundaki Kadın Doğum Hastanesi Köprülü Kavşak’ta yaşanan su birikimlerine neden olan altyapı sorununu çözüme kavuşturdu. Çalışma kapsamında bin 713 metre betonarme boru, 34 muayene bacası, 135 yağmur suyu ızgarası, bin 275 metre yağmursuyu bağlantısı ve 34 sfero döküm pik kapak yapıldı.

Mevcut Altyapıdaki Arızalar Onarıldı

Kent genelinde oluşan kanalizasyon ve içme suyu hatlarındaki arızalara hızlı müdahale edilerek toplamda 9 bin 486 metre içme suyu ve 4 bin 321 metre kanalizasyon arızası giderildi. Ayrıca 241 bin 613 metre kanalizasyon ve yağmur suyu şebekesi temizlendi.

Related Posts

Çağla’yı 100 yerinden bıçaklayan katilin kan donduran alışveriş listesi!

İzmir’de 14 yaşındaki Hacer Çağla Çetinalp’i bıçaklayarak öldüren U.E.Y.’ye verilen 15 yıl hapis cezasının gerekçesi açıklandı. Katilin cinayeti önceden planladığı; internette ‘kan lekesi çıkan şeyler’, ‘tabanca fiyatları’, ‘lateks eldiven’ gibi aramalar yaptığı, ‘balta’, ‘satır’, ‘matkap’ gibi araçların yer aldığı bir alışveriş listesi hazırladığı belirtildi.

Yalova’da deniz kirliliği: Fabrikaya inceleme başlatıldı

Yalova’nın Çiftlikköy ilçesinde Marmara Denizi’nde tespit edilen ve atık yağ olduğu tahmin edilen malzemeyi döktüğü belirlenen fabrika hakkında inceleme başlatıldı.

Ağabeyini bıçaklayıp ekmek almaya gitti: Hastanede kurtarılamadı

Aksaray’da 14 yaşındaki çocuk, ekmek almaya gitme tartışması sonrası evlerinin önünde 16 yaşındaki ağabeyini kalbinden bıçakladı. Ağabey kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.

24 dakika ölü kaldıktan sonra, hayata dönen kadın ezber bozdu: “Ne tünel gördüm ne de ışık ama…”

Hayata dönen Lauren Canaday, ölüm anında sanılanın aksine bir ışık ya da tünel değil, her şeyin yolunda olduğu hissiyle dolu “dostane ve mutlak bir huzur” yaşadığını belirtti.

Türkiye yangınlarla mücadele ediyor! 6 kentimizi alevler sardı

Eskişehir, Afyonkarahisar, Bilecik, Sakarya, Karabük, İzmir ve Manisa’da çıkan orman yangınları kontrol altına alınmaya çalışılıyor. Bazı bölgelerde tahliyeler gerçekleştirilirken, havadan ve karadan müdahaleler sürüyor.

Kaynak yaparken akıma kapılan işçi öldü

Mardin’de kaynak yaparken akıma kapılan bir işçi yaşamını yitirdi.