Büyükelçi Taha Carım, şehadetinin 48. yılında anıldı

Türkiye’nin Vatikan Büyükelçiliği’nde düzenlenen anma törenine ilgi büyük

Türkiye’nin Roma Büyükelçisi Elif Çomoğlu Ülgen, KKTC Roma Temsilcisi Mustafa Kemal Beyazbayram ve Azerbaycan’ın diplomatik temsilcileri, Türkiye’nin Vatikan Büyükelçiliği’nde düzenlenen anma merasimine katıldılar.

Anma töreni, şehit Büyükelçi Carım anısına yapılan bir dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

Törende konuşan Türkiye’nin Vatikan Büyükelçiliği Geçici Maslahatgüzarı Elif Okutucu, merhum Büyükelçi Carım’ı anarak, “48 yıl önce, 9 Haziran 1977’de, vazifesinden dönerken evinin önünde teröristler tarafından şehit edilen merhum Büyükelçi Carım, Ermeni terörünün kurbanı olmuştur. Diğer şehit Büyükelçilerimiz Daniş Tunalıgil ve İsmail Erez’i de rahmetle anıyoruz.” şeklinde konuştu.

Okutucu, Büyükelçi Carım’ın Türkiye’yi uzun yıllar boyunca başarıyla temsil ettiğini vurgulayarak, “Diplomasi alanında kendini kanıtlamış bir isim olan Carım, tüm meslektaşları tarafından takdir görmüş bir diplomat olarak bilinir.” ifadelerini kullandı.

Okutucu, şunları ekledi:

“Ülkemizin fedakar diplomatları olan Büyükelçi Carım ve diğer şehit diplomatlara olan minnet ve saygımızı her zaman canlı tutmamız gerekiyor. Onların bizlere bıraktığı mirasa sahip çıkarak Türk diplomasisine değerli katkılarda bulunmak, en önemli görevlerimizdendir. Taha Carım ve diğer terör kurbanı diplomatlarımızı rahmetle anıyoruz.”

– Elif Ülgen: “Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı, en çok şehit veren diplomatik kurumdur”

Türkiye’nin Roma Büyükelçisi Elif Çomoğlu Ülgen, törende yaptığı konuşmada, “Bugün anlamlı bir vesileyle bir araya geldik. Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı, dünya genelinde en çok şehit veren diplomatik kurumdur.” şeklinde konuştu.

Ülgen, 1970’lerde başlayan Ermeni terör örgütlerinin saldırıları sonucunda diplomatlarımızın hedef alındığını belirterek, “Ermeni terörü, insanlık dışı bir eylemdir. Bunun milletlere yapılan bir saldırı olduğunu unutmamalıyız. Üzücü olaylar sonucunda Los Angeles’tan başlayarak, bugün anacağımız Taha Carım gibi 3 büyükelçimizi kaybettik. Allah onların şehadetini kabul etsin. Onların gösterdiği yolda ilerlemeye devam edelim.” dedi.

Ülgen, merhum Büyükelçi Taha Carım’ın ölüm gününe ait acil kodlu telgrafları okuyarak, o dönemde yaşanan olayları aktardı.

Ülgen, Türkiye’nin bugün daha güçlü bir konumda olduğunu belirterek, “Hakkımızı aramakta kararlıyız. Adaleti ve hakkı her zaman savunacağız. Şehitlerimizi bir kez daha rahmetle anıyorum.” dedi.

Anma töreni, helva ve çay ikramıyla sona erdi.

Related Posts

Terör saldırısı ülkeyi kana buladı: 71 ölü

Nijer’in Tillaberi bölgesinde düzenlenen terör saldırısında 71 sivil hayatını kaybetti.

Memleket Partisi kendini feshediyor: Muharrem İnce CHP’ye katılacak

Memleket Partisi kendini feshediyor: Muharrem İnce CHP’ye katılacak

Gazze’deki soykırıma “ortak” oldukları gerekçesiyle Belçika’da 2 şirket protesto edildi

Belçika’da Filistin destekçisi göstericiler, Gazze’deki soykırıma “suç ortağı” olmakla suçladıkları Syensqo ve İsrail merkezli savunma şirketi Elbit Systems’e ait OIP Sensor Systems şirketlerini protesto etti.

Golf oynarken bir telefon geldi, apar topar helikoptere bindi, kararı havadayken aldı: Gizli görüşmede ne konuşuldu? | Dünyayı sarsan kararın perde arkası

Dünya günlerdir diken üstünde İsrail’in İran’a yönelik saldırılarının ardından başlayan savaşı takip ediyor. ABD’nin dün sabaha karşı B-2 bombardıman uçaklarıyla İran’daki üç nükleer tesisi vurması savaşı yeni bir aşamaya taşıdı. ABD’nin en önemli gazetelerinden The Wall Street Journal, bugün Başkan Donald Trump’ın İran’ı vurma kararının arka planını ve bombardımandan önceki son saatlerde yaşananları manşetine taşıdı. Gazete Beyaz Saray’da kapalı kapılar ardında konuşulanları ve Washington’daki kulisleri gün yüzüne çıkardı.

Yanan otların arasından kaplumbağayı böyle kurtardılar

Tokat’ın Erbaa ilçesinde uygulama yapan polisler, yanan otların arasında kalan kaplumbağayı kurtardı.

İran saldırısı, ABD Kongre’sini böldü: Saldırı bilgisi sadece Cumhuriyetçilere verildi

ABD medyasında yer alan haberlere göre, ABD’nin İran’daki üç nükleer tesise yönelik saldırısının ardından, saldırı kararının Kongre’de yalnızca Cumhuriyetçi liderlerle önceden paylaşıldığı ortaya çıktı. ABD merkezli CNN televizyon kanalının haberinde …