Aşı karşıtı anne baba nedeniyle yenidoğan bebek beyin kanaması geçirdi

Çankırı’da K Vitamini İstemeyen Anne ve Eşinden Bebeğe Kritik Red!

Çankırı‘da evde doğum yapan bir anne ve eşinin, bebeğin K vitamini uygulanmasını, aşı yapılmasını ve topuk kanı taramasını kabul etmemesi büyük endişe yarattı.

NTV’den Melike Şahin’in haberine göre; bebeğin sağlık sorunları başlayınca aile, iddiaya göre, ilaç kullanımına da izin vermedi. Bebeğin durumu ağırlaşınca, Çankırı‘dan Ankara Etlik Şehir Hastanesi’ne sevk edildi ve beyin kanaması geçirdiği tespit edildi.

Türk Pediatri Kurumu Başkanı Prof. Dr. Özgür Kasapçopur, skandal olay hakkında açıklama yaptı. Kasapçopur, “Doğum anında tüm bebeklere hızla K vitamini uygulanmalıdır. Çünkü K vitamini, bebeği kanamalardan koruyan hayati bir vitamindir. Uygulanmadığında ciddi kanama sorunları ortaya çıkabilir” dedi.

Kasapçopur, yenidoğanın ilk 3 ayında K vitamini eksikliğinin kanamalı hastalıklarla ilişkilendirildiğini vurgularken, “Vücudumuzun en kritik bölgesi beyindir. Bu bölgede ciddi etkiler ortaya çıkabilir. Aynı şekilde vücudun diğer bölgelerinde kalıcı kanamalar meydana gelebilir” şeklinde konuştu.

Kars’ta Benzer Bir Olay Yaşanmıştı

Hastaneler, aşı ve topuk kanı reddi gibi vakaları İl Sağlık Müdürlükleri’ne bildirirken, müdürlükler konuyu yargıya taşıyor. Benzer bir olay ise Ağustos ayında Kars’ta yaşanmıştı ve bu tarz vakaların arttığı ülkemizde aşı ve modern tıp karşıtlarının sayısında artış gözlemlenmektedir.

Related Posts

Pakistan Savunma Bakanı’ndan Hindistan’a uyarı: ‘Su bizim kırmızı çizgimizdir’

Pakistan Savunma Bakanı Khavaja Muhammed Asıf, Hindistan’a, “ülkesine su akışını engelleyecek adımlardan kaçınma” uyarısında bulunarak, “Su bizim kırmızı çizgimizdir. Gelecekte savaşlar su yüzünden çıkacak” dedi.

6.2’nin ardından İstanbul’daki deprem polemiğine İTÜ de karıştı!

İstanbul’daki 6,2’lik depremin ardından İstanbul Teknik Üniversitesi akademisyenlerince hazırlanan ön raporda, enerjinin sadece yüzde 12’sinin boşaldığı kaydedilirken; Marmara için sıkça anılan 7,8 büyüklüğündeki deprem senaryosunun korku yaratmak amacıyla değil, gerçek mühendislik hesabıyla ortaya konulduğu belirtildi.

Kanada Başbakanı Carney’den Trump’ın “51. eyalet” söylemine tepki: Kanada satılık değildir

ABD Başkanı Donald Trump’ın “Kanada ABD’nin 51. eyaleti olmalı” söyleminin gerçeklerle örtüşmediğini söyleyen Kanada Başbakanı Mark Carney, “Başkan Trump bir süredir bu konudaki arzusunu dile getirmektedir, ben de her zaman arzu ile gerçeği birbirinden ayırmaya özen gösterdim. Kanada satılık değildir ve asla da olmayacaktır.” dedi.

Kanada Başbakanı’nın ‘Satılık değiliz’ sözlerine Trump’tan olay yaratacak cevap

Kanada’da başbakanlık seçimlerini kazanan Mark Canvey ile ABD Başkanı Donald Trump Beyaz Saray’da ilk kez bir araya geldi. Oval Ofis’teki görüşmede Kanada’nın satılık olmadığını belirten Canvey’e Trump, “Bunu zaman gösterecek. Asla, asla deme …

Trump, Kanada Başbakanı Carney’in yüzüne söyledi: Asla, asla deme

ABD Başkanı Donald Trump, eyaz Saray’da ağırladığı Kanada Başbakanı Mark Carney’in “Kanada satılık değil, hiçbir zaman olmayacak” sözlerine “Asla, asla deme” diyerek yanıt verdi.

Yedi yavru kuyuya düştü! İtfaiye kurtardı

Antalya’nın Serik ilçesinde kuyuya düşen 7 köpek yavrusu, itfaiye ekiplerince kurtarıldı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir