Araçları otoparka çektirecek zam geliyor!

Petrol Fiyatları Yükselişte: Motorin ve Benzin Fiyatlarına Zam Geliyor!

İran-İsrail arasındaki jeopolitik gerilim petrol fiyatlarını yukarı çekerken, motorin ve benzin fiyatlarına art arda zam haberleri gelmeye devam ediyor. Bugün art arda gelen haberlere göre motorin fiyatlarına 1 lira 70 kuruşluk bir zam daha geldi ve fiyatlar hemen hemen tüm şehirlerde 50 TL’nin üzerine çıktı. Sadece 3 ilde fiyatlar hala 50 TL’nin altında seyrederken, ÖTV zammının da yakında gelmesi bekleniyor.

Her yıl Ocak ve Temmuz aylarında, akaryakıt ve benzeri petrol ürünlerinin ÖTV tutarları, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan yurt içi üretici fiyat endeksi (Yİ-ÜFE) verilerine göre güncelleniyor.

Araç sahiplerini üzecek bir kötü haber daha! Rekor artış geliyor

Haziran ayına ait ÜFE verilerinin açıklanmasıyla birlikte akaryakıt fiyatlarına yapılacak zam oranı da netlik kazanacak.

Haziran ayı enflasyon verileri 3 Temmuz’da saat 10.00’da TÜİK tarafından duyurulacak.

TAHMİN EDİLEN ZAM ORANI!

Ekonomist İris Cibre, resmi X hesabı üzerinden yaptığı paylaşımla haziran ayı ÜFE rakamlarının yüzde 2 olarak açıklanması durumunda, olası zam senaryosunu paylaştı.

Cibre’nin açıklamalarına göre, “Haziran ayı ÜFE yüzde 2 artarsa, ÖTV’ye yüzde 15,18 oranında zam yapılacak”.

Cibre’nin verilerine göre, bu durum benzin için 2,18 TL, motorin için ise 2,05 TL’lik bir ÖTV artışı anlamına geliyor.

İŞTE ŞEHİRLERE GÖRE GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI;

Related Posts

En düşük emekli maaşı yükselecek mi? Bakan Işıkhan’dan yeni açıklama geldi

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, en düşük emekli aylığı rakamıyla ilgili, “3 Temmuz’da haziran ayı enflasyon rakamı belli olduğunda, yılın ilk 6 ayında gerçekleşen TÜFE ortaya çıkacak. Hazine ve Maliye Bakanımız ile Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz başkanlığında gerekli görüşmeleri yapacağız.” dedi.

Bakan Şimşek işsizlik rakamlarını değerlendirdi

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, sosyal medya hesabından işsizlik rakamlarını değerlendirdi.

Ticaret Bakanı Bolat: İhracatımız büyük sınamalara rağmen artarak yoluna devam etmekte

Bolat, “İhracatımız büyük sınamalara rağmen artarak yoluna devam etmekte. Yılın ilk 6 ayının 5’inde geçen yılın aynı aylarından daha fazla mal ihracatı sağlamış durumdayız. Hizmet ihracatında da ilk 4 ay itibarıyla yükselişimize devam etmekte.” dedi.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: İşsizlik oranımız düşmeye devam ediyor

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: İşsizlik oranımız düşmeye devam ediyor

Tatil parasına arsa alıp üzerine ev koyuyorlar: Tercihler değişti…

Ege ve Akdeniz’de 4 kişilik ailenin bir haftalık tatili 200 bin TL’ye yaklaştı. Birçok aile bu parayı vermek yerine kırsal bölgelerden arsa satın almayı tercih ediyor. İki üç yıllık tatil parasının üzerine biraz eklenip köy evi inşa ediliyor. Uzaktan çalışanlar da yaz kış bu evlerde yaşıyor.

Tahliye taahhütnamesine Yargıtay onayı; kiracı iddiasını kanıtlayamadı

Tahliye taahhütnamesine Yargıtay onayı; kiracı iddiasını kanıtlayamadı