AKP’li isimden bakana tepki: “Ağır bir yük”

Grand Kartal Otel Yangınıyla İlgili Şamil Tayyar’dan Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy’a Eleştiri

Eski AKP milletvekili Şamil Tayyar, Bolu Kartalkaya’daki Grand Kartal Otel’de meydana gelen yangın faciasıyla ilgili Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’u sert bir dille eleştirdi. Tayyar, Bakan Ersoy’un, hem İl Özel İdaresi Genel Sekreteri hem de otel sahibi Halit Ergül tarafından yalanlandığını vurguladı.

Yangın faciasında 78 kişinin hayatını kaybetmesi sonrasında “Yetki ve Denetim” konusunda yaşanan tartışmalar AKP içinde tepkilere neden oldu. Bakan Ersoy’un sorumluluk kabul etmemesi parti içinde rahatsızlık yarattı. Eski AK Parti Milletvekili Şamil Tayyar, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Bakan Ersoy’un herkesi suçladığını ifade etti. Tayyar, şu sözleri kullandı:

“Turizm Bakanı Mehmet Ersoy, katıldığı bir TV yayınında tüm yetkilerin Turizm Bakanlığında olduğunu söyleyerek, kendi dışındaki tüm kamu birimlerini suçladı. Bu durum, AK Parti iktidarında pek alışık olmadığımız bir süreci başlattı. Bolu İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Sırrı Köstereli, Bakan Ersoy’un iddialarını yalanlayarak, Denetim yetkisinin Turizm Bakanlığı’nda olduğunu belirterek, bu açıklamanın bürokratik prosedüre aykırı olduğunu ifade etti.”

“Gerçeğe Ulaşmak Yerine Karartmayı Tercih Etti”

Otel sahibi Halit Ergül de yalanlamaları reddederek, “Turizm Bakanlığı 15 Aralık 2024’te oteli denetledi, kapılarla ilgili eksiklikler buldular ancak yangın önlemleriyle ilgili eksiklik bulunmadı.” dedi. Tayyar, Bakan Ersoy’un gerçeğe ulaşmak yerine karartmayı tercih ettiğini belirterek, Turizm Bakanı’nın AK Parti için ağır bir yük haline geldiğini ifade etti.

“Turizm Bakanı Suçlu Bile Olsa Korumalısınız”

Tayyar, eleştiri alanlara verdiği başka bir cevapta, “Bazı hesaplardan AK Parti destekçileri şu tür paylaşımlar yapıyor: ‘CHP suçlusunu koruyor ama AK Partililer gereksiz tepki gösteriyor, Turizm Bakanı suçlu bile olsa korumalısınız.’ şeklinde ifadelerde bulunuyor. Tayyar, bu tür çifte standartların kabul edilemez olduğunu vurgulayarak, adaletin herkes için aynı olması gerektiğini belirtiyor.

Related Posts

İstanbul Valisi Gül’den manipülatif paylaşım uyarısı: İtibar etmeyin

İstanbul Valisi Davut Gül, “Büyük deprem bekleniyor” şeklindeki manipülatif sosyal medya paylaşımlarına itibar edilmemesi uyarısında bulundu.

İstanbullular depremin ardından yollara düştü

İstanbul’da art arda meydana gelen depremlerin ardından ve 2 gün okulların tatil edilmesiyle birlikte İstanbullular şehir dışına çıkmak için yollara düştü.

Ahmet Minguzzi’nin öldürüldüğü yerde tuhaf bir meydan okuma

İstanbul Kadıköy’de alışveriş yapmak için gittiği bit pazarında bıçaklı saldırıya uğrayan İtalyan şef Andrea Minguzzi ile çellist Yasemin Akıncılar’ın oğlu Mattia Ahmet Minguzzi, hayatını kaybetmişti. Vahim olayın ardından Minguzzi ailesi defalarca kez tehdit edilirken, bu kez de cinayetin yaşandığı yerde tuhaf görüntüler kaydedildi.

Adana’da panik anları… Apartman dairesinde korkutan yangın: 1 ölü

Adana’da bir apartman dairesinde çıkan yangın facia ile sonuçlandı. Evde tek yaşayan 41 yaşındaki kişinin cansız bedeni bulundu, olayın cinayet olup olmadığını araştırılıyor.

Kırıkkale’de Silahlı Kavga: 1 Yaralı, 3 Gözaltı

Kırıkkale’de çıkan kavgada 1 kişi yaralandı, 3 şüpheli gözaltına alındı. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

Bilecik’te Muhtarlarla Toplantı

Vali Aygöl, muhtarlarla projeleri ve vatandaş taleplerini görüştü.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir