ABD’den Hindistan ve Pakistan arasındaki gerilime ilişkin şaşırtan yorum: ‘Bizi ilgilendirmez’

Pakistan ve Hindistan Arasındaki Gerilimde JD Vance’ten Açıklama

Amerika Birleşik Devletleri’nden (ABD) JD Vance, Pakistan ve Hindistan arasındaki anlaşmazlığa doğrudan müdahil olmayacaklarını belirtirken, taraflar arasındaki sorunun kontrol alanlarının dışında kaldığını ifade etti.

Vance, ABD’nin her iki tarafı da silah bırakmaya zorlayamayacağını vurgulayarak, bu gerilimden endişe duyduklarını ve diplomatik yollarla konuyu takip edeceklerini belirtti. İki ülke arasındaki gerilimin daha geniş bir bölgesel savaşa ya da nükleer çatışmaya dönüşmemesini umduklarını dile getirdi.

Hindistan-Pakistan Gerilimi Devam Ediyor

Hindistan, 22 Nisan’da Pahalgam bölgesinde gerçekleşen ve 26 kişinin hayatını kaybettiği terör saldırısına misilleme olarak 6 Mayıs’ta Pakistan toprakları ve Azad Keşmir bölgesine füze saldırıları düzenledi.

Hint ordusu, “terör yapılanması” olarak nitelendirdiği 9 hedefi vurduğunu açıklarken, Islamabad yönetimi saldırılarda sivillere ait 6 noktanın hedef alındığını, 31 kişinin hayatını kaybettiğini ve 57 kişinin yaralandığını duyurdu.

Pakistan ordusu, Hindistan’ın saldırısı sırasında 5 savaş uçağını düşürdüğünü açıklarken, Yeni Delhi yönetimi bu iddiayı teyit etmedi.

Ayrıca, Pakistan ordusu, 8 Mayıs’ta Hindistan’a ait 25 “Harop” SİHA’sının etkisiz hale getirildiğini duyurdu.

Related Posts

Son Dakika… İmamoğlu’ndan çok sert 4.dalga tepkisi

Son Dakika Haberi… Tutuklu İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, bu sabah düzenlenen 4.dalga operasyonlara sert tepki gösterdi.

AKP’li belediye kendi programlarında tüketilmesi için 13 milyon lira bedelle su böreği ve etli ekmek alacak!

AKP yönetimindeki Konya Büyükşehir Belediyesi, belediyenin düzenleyeceği programlar için en az 6 bin tepsi su böreği ve 50 bin adet etli ekmek alımı için ihale yaptı. İhaleyi AKP’li Belediyenin iştiraki KONBELTAŞ Anonim Şirketi 13 milyon 450 bin liraya aldı.

Hakkari’de öğrenci minibüsü takla attı; 14 yaralı

Hakkari’nin Şemdinli ilçesinde lise öğrencilerini taşıyan servis minibüsünün devrilmesi sonucu 13’ü öğrenci 14 kişi yaralandı. Yaralılar hastaneye kaldırılırken, olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

‘Dalga geçmeye devam’ diyerek seslendi! Cemal Enginyurt’tan İBB’ye yeni operasyona sert tepki: ‘Bu gidişle çaycı, çorbacı ne varsa alacaklar…’

CHP İstanbul Milletvekili Cemal Enginyurt, İBB’ye yönelik düzenlenen 4. dalga operasyona, sosyal medyadan yaptığı operasyonla tepki gösterdi.

Trump ile Netanyahu arasında kritik görüşme

Beyaz Saray Sözcüsü Karoline Leavitt, düzenlediği basın brifinginde gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Leavitt, Trump’ın, İsrail Başbakanı Netanyahu ile telefon görüşmesi yaptığını ve görüşmede, gece yarısı Washington’da gerçekleştirilen, 2 …

Türkiye ile Suriye arasında mutabakat sağlandı

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Suriye’ye gerçekleştirdiği ziyaret kapsamında Suriye Enerji Bakanı Muhammed El-Beşir ile görüştü. Bakan Bayraktar, iki ülke arasında “Enerji, Madencilik ve Hidrokarbon Alanlarında Mutabakat Zaptı”nın imzalandığını bildirdi.