Zelenskiy’den Melania Trump’a Teşekkür

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, ABD First Lady’si Melania Trump’a Rusya tarafından kaçırılan Ukraynalı çocuklar konusuna gösterdiği ilgi için teşekkür ederek, “Onun merhametini ve Putin’e yazdığı mektubu derin takdirle karşılıyoruz” açıklamasında bulundu.

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy’nin ABD Başkanı Donald Trump ve Avrupalı liderlerle Beyaz Saray’da yaptığı görüşmelerin yankıları sürerken, Zelenskiy’den ABD First Lady’si Melania Trump’a teşekkür açıklaması geldi. Sosyal medya platformu X üzerinden yaptığı paylaşımda Melania Trump’ın Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’e savaş nedeniyle çocukların yaşadığı trajediye dikkat çeken bir mektup gönderdiğini hatırlatan Zelenskiy, “ABD First Lady’si Melania Trump’a, bu savaşın en acı ve en zor meselelerinden biri olan Rusya tarafından kaçırılan Ukraynalı çocuklar konusuna gösterdiği ilgi için teşekkür etmek istiyorum. Onun merhametini ve Putin’e yazdığı mektubu derin takdirle karşılıyoruz” dedi. Bu konunun yaşanan insani trajedinin merkezinde yer aldığını vurgulayan Zelenskiy, “Çocuklarımız, parçalanmış aileler, ayrılık acısı. En az 20 bin çocuk kaçırıldı” ifadelerini kullandı.

Zelenskiy: “Eşimin Melania Trump’a yazdığı teşekkür mektubunu Donald Trump’a ilettim”

Zelenskiy, Ukrayna First Lady’si Olena Zelenska’nın ABD First Lady’si Melania Trump’a yazdığı teşekkür mektubunu eşine iletmesi için ABD Başkanı Donald Trump’a verdiğini belirterek, “Onun sesi önemlidir ve duyarlılığı bu davaya güç katmaktadır” ifadelerini kullandı. Rusya tarafından kaçırılan çocukların tümünü evlerine geri döndürmek için çalıştıklarını aktaran Zelenskiy, “Aynısı yıllardır, bazıları 2014’ten bu yana Rusya’da çok kötü koşullarda tutulan savaş esirlerimiz ve sivillerimiz için de geçerli. Hala özgürlüğüne kavuşması gereken binlerce kişi var ve bu konu da barışı sağlamanın parçasıdır” dedi.

“Tüm savaş esirlerinin takası için müzakere etmeye çalışacağız”

Kapsamlı bir esir takası için çaba göstermeyi sürdüreceklerini belirten Zelenskiy, “Tüm savaş esirlerinin takası için müzakere etmeye çalışacağız ve bize yardım eden güçlü dostlarımız olduğu için minnettarız” açıklamasında bulundu. Mesajının sonuna Avrupa Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen’in adını etiketleyen Zelenskiy, ABD Başkanı Donald Trump’ın “dünya genelindeki kayıp çocuklar” konusundaki ortak çabalara dikkat çektiği bir paylaşımı da alıntıladı. – KİEV

Related Posts

İzmir’de tefecilik ve şantaj operasyonu: İki tutuklu

İzmir’de acil nakit ihtiyacı olan vatandaşları yüksek faizle para vererek borçlandırdıkları ve senet imzalatarak zor durumda bıraktıkları tespit edilen altı isim yakalandı. Gözaltına alınan altı isimden ikisi tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Türkiye detayı… Zelenski şart koştu

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, güvenlik garantilerinin taahhüt edilmesi durumunda görüşmelerin Türkiye, İsviçre ve Avusturya’da yapılmasını teklif etti.

Bursa’da büfeyi taradılar

Bursa’nın İnegöl ilçesinde araçla gelen şüpheliler, büfeye silahla ateş açtı. Polis, kaçan şüphelileri yakalamak için çalışma başlattı.

“Erin” yaklaşıyor: ABD’de acil durum ilan edildi

Boyutu ve şiddeti artacağı tahmin edilen Erin kasırgasının, sel, erozyon ve tehlikeli dalgalara yol açması bekleniyor.

Suriye Savunma Bakanlığı’ndan Türkiye’nin harp enstitülerine ziyaret

Suriye Savunma Bakanlığı’ndan Türkiye’nin harp enstitülerine ziyaret

Galatasaray’dan Kerem’e ‘amansız’ takip

Galatasaray Spor Kulübü, sosyal medya hesaplarından “aslan” resimli profil fotoğraflarını kaldıran, Fenerbahçe’ye gitmek için gün sayan eski kaptanı Kerem Aktürkoğlu’nu hâlâ neden takip ediyor…