DEM’li Dilan Kunt Ayan’dan diğer partilere çağrı

Dilan Kunt Ayan: Suruç’ta Hayatını Kaybedenleri Anıyoruz

DEM Parti Genel Başkanı Dilan Kunt Ayan, Meclis’te düzenlediği basın toplantısında, Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinde 20 Temmuz 2015’te gerçekleşen canlı bomba saldırısında hayatını kaybedenleri anma mesajı verdi.

Ayan, Türkiye’nin barış, demokrasi ve ortak yaşam alanları için önemli bir süreçten geçtiğini vurgulayarak, “Türkiye’de uzun yıllardır devam eden çatışmaların durdurulmasına bu kez çok yaklaşıldı ve somut adımlar atıldı. Bu süreç sayesinde, Türkiye’nin sorunlarının güvenlik politikalarıyla değil, hukuk, demokrasi ve diyalog yoluyla çözülebileceği bir kapı aralanmıştır.” şeklinde konuştu.

Partilerin, il, ilçe, köy ve mahallelere giderek halk toplantıları düzenlediğini belirten Ayan, yaz boyunca bu çalışmaların devam edeceğini ifade etti ve ekledi: “Ancak bu buluşmalar sadece DEM Parti’nin değil, tüm siyasi partilerin gündeminde olmalıdır. Sürecin halk tarafından benimsenmesi ve toplumun her kesimine ulaşabilmesi için tüm siyasi partilerin ve sivil toplum örgütlerinin harekete geçmesi gerekmektedir. Halka süreci anlatmak, tartışmak ve halkın taleplerini dinlemek çok önemlidir.”

Ayan, sürece ilişkin yapılacak yasal düzenlemelerin en kısa sürede hayata geçirilmesi gerektiğini de vurguladı. Bu sürecin Türkiye’ye barış, huzur ve demokrasi getireceğine inandığını sözlerine ekledi.

Related Posts

DEM Parti’nin adı değişiyor

“Terörsüz Türkiye” hedefiyle yola çıkılan süreç ilerlerken DEM Parti’de de değişim yolda. Kongresini ekim ayında yapmayı planlayan DEM Parti’de, kongre ile logo ve parti isminin değiştirilmesi de gündemde.

Süveyda’da Ateşkese Sadakat Vurgusu

Bedevi savaşçılar, Dürzilerle ateşkes yapacaklarını ancak çatışmalara dönme ihtimalini sürdürüyor.

İstanbul bu hafta diplomasinin merkezi olacak

İran ile İngiltere, Fransa ve Almanya arasındaki nükleer müzakerelerin Cuma günü İstanbul’da gerçekleşecek. Öte yandan diplomatik kaynaklar, Rusya ve Ukrayna arasındaki müzakerelerin de bu hafta içi İstanbul’da yapılmasının öngörüldüğünü aktardı…

Samandağ’da Boğulma Tehlikesi: Kurtarıldı

Çevlik sahilinde boğulma tehlikesi geçiren yabancı uyruklu kişi kurtarılıp hastaneye kaldırıldı.

KKTC Cumhurbaşkanı Tatar: Kıbrıs Türkü yalnız değildir, Türkiye her zaman yanımızdadır

KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Lefkoşa’da Yeni Devlet Hastanesi Temel Atma ve Kuzey Çevre Yolu Köprülü Kavşak ve Bağlantı Yolları Açılış Törenleri’nde yaptığı konuşmada, “Kıbrıs Türkü yalnız değildir, bu yolculukta Türkiye her zaman yanımızdadır” dedi.

Gazze’de 86 kişi açlıktan hayatını kaybetti

Filistin Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Gazze Şeridi’nde 86 kişinin açlıktan hayatını kaybettiği belirtildi.