Erdoğan’dan ‘terörsüz Türkiye’ mesajı: Devletimizin kadife eldiven içindeki demir yumruğunu devreye almaktan çekinmeyiz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yeni Yıl Mesajında Umudu ve Birliği Vurguladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yeni yıl dolayısıyla yayınladığı video mesajında 2025 yılına umutla bakıldığını ifade etti. Erdoğan, “Bugün 2024’e veda ediyor, yeni umut, beklenti ve hayallerle 2025 senesini karşılıyoruz. Öncelikle yeni yılın ülkemiz, milletimiz, gönül coğrafyamız ve tüm insanlık için hayırlara vesile olmasını Rabbimden niyaz ediyorum” dedi.

Erdoğan mesajında, “Millet olarak 2025 yılında birliğimizi, beraberliğimizi, dayanışmamızı inşallah daha da güçlendirecek, birbirimize daha sıkı kenetleneceğiz” ifadelerini kullandı. Geride bırakılan 2024 senesinde Türkiye ve bölgede yaşanan önemli gelişmelere değinen Erdoğan, “Mahalli idareler seçimlerini tam bir demokrasi şöleni havasında Türk demokrasisinin olgunluğunu tüm dünyaya yeniden gösterdiğimiz bir iklimde hamdolsun başarıyla gerçekleştirdik. Milletimizin iradesi sandıkta özgürce tecelli ederken kazanan demokrasimizle birlikte yine 85 milyon vatandaşımızın tamamı oldu. Tercihleri ne olursa olsun seçim sandıklarını birer bayram yerine çeviren vatandaşlarıma bugün bir kez daha teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

‘Ekonomi Programının İşlerliğine Vurgu Yaptı’

Erdoğan, seçimler ve bölgedeki krizlere rağmen uygulanan ekonomi programının olumlu sonuçlar vermeye başladığını belirterek, “İstihdamda, ihracatta, üretimde, turizmde, savunma sanayinde ve diğer alanlarda önemli başarılar elde ettik. Deprem bölgemizdeki iyileştirme çalışmalarında da ciddi adımlar attık. Yeni yılda bu çabalara hız kesmeden devam edeceğiz” dedi.

‘Vatandaşın Refahı İçin Çalışılacak’

Erdoğan, enflasyondaki düşüşün devam etmesi gerektiğini vurgulayarak, “Vatandaşın refahını artırmak amacıyla politikalara odaklanacağız. Fahiş fiyatlarla mücadelemizi sürdüreceğiz ve vatandaşlarımızın alım gücünü yükseltmek için çaba harcayacağız” şeklinde konuştu.

‘Suriye ve Filistin Konularına Değindi’

Erdoğan, Suriye’deki barış sürecine destek olacaklarını ve Gazze’deki insan hakları ihlallerine karşı duracaklarını belirterek, “Suriye’de istikrarın sağlanmasıyla mültecilerin gönüllü olarak geri dönüşü kolaylaşacaktır. Filistin’de ise adaletli bir barışın tesisi için çalışmalarımızı sürdüreceğiz” dedi.

‘2025’e Umutla Bakıyoruz’

Erdoğan, yeni bir dönemin başlaması temennisinde bulunarak, “Rusya-Ukrayna arasındaki çatışmanın adil bir şekilde sona erdirilmesi ve Türkiye’nin iç güvenliğinin sağlanması için kararlı adımlar atacağız” dedi. Ayrıca, yeni yılın Türkiye ve dünya için hayırlar getirmesini dileyerek mesajını tamamladı.

(HABER MERKEZİ)

Related Posts

Pakistan Savunma Bakanı’ndan Hindistan’a uyarı: ‘Su bizim kırmızı çizgimizdir’

Pakistan Savunma Bakanı Khavaja Muhammed Asıf, Hindistan’a, “ülkesine su akışını engelleyecek adımlardan kaçınma” uyarısında bulunarak, “Su bizim kırmızı çizgimizdir. Gelecekte savaşlar su yüzünden çıkacak” dedi.

6.2’nin ardından İstanbul’daki deprem polemiğine İTÜ de karıştı!

İstanbul’daki 6,2’lik depremin ardından İstanbul Teknik Üniversitesi akademisyenlerince hazırlanan ön raporda, enerjinin sadece yüzde 12’sinin boşaldığı kaydedilirken; Marmara için sıkça anılan 7,8 büyüklüğündeki deprem senaryosunun korku yaratmak amacıyla değil, gerçek mühendislik hesabıyla ortaya konulduğu belirtildi.

Kanada Başbakanı Carney’den Trump’ın “51. eyalet” söylemine tepki: Kanada satılık değildir

ABD Başkanı Donald Trump’ın “Kanada ABD’nin 51. eyaleti olmalı” söyleminin gerçeklerle örtüşmediğini söyleyen Kanada Başbakanı Mark Carney, “Başkan Trump bir süredir bu konudaki arzusunu dile getirmektedir, ben de her zaman arzu ile gerçeği birbirinden ayırmaya özen gösterdim. Kanada satılık değildir ve asla da olmayacaktır.” dedi.

Kanada Başbakanı’nın ‘Satılık değiliz’ sözlerine Trump’tan olay yaratacak cevap

Kanada’da başbakanlık seçimlerini kazanan Mark Canvey ile ABD Başkanı Donald Trump Beyaz Saray’da ilk kez bir araya geldi. Oval Ofis’teki görüşmede Kanada’nın satılık olmadığını belirten Canvey’e Trump, “Bunu zaman gösterecek. Asla, asla deme …

Trump, Kanada Başbakanı Carney’in yüzüne söyledi: Asla, asla deme

ABD Başkanı Donald Trump, eyaz Saray’da ağırladığı Kanada Başbakanı Mark Carney’in “Kanada satılık değil, hiçbir zaman olmayacak” sözlerine “Asla, asla deme” diyerek yanıt verdi.

Yedi yavru kuyuya düştü! İtfaiye kurtardı

Antalya’nın Serik ilçesinde kuyuya düşen 7 köpek yavrusu, itfaiye ekiplerince kurtarıldı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir