Erdoğan’dan, İsrail- İran çatışmasına ilişkin Suudi Arabistan Veliaht Prensi Selman ile telefon görüşmesi: İsrail’in durdurulması gerekiyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman ile İran-İsrail Çatışması Hakkında Görüştü

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman ile telefon görüşmesi yaptı. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı’nın sosyal medya hesabından yapılan açıklamaya göre, görüşme sırasında İran ile İsrail arasındaki çatışma, bölgesel ve küresel konular ele alındı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, görüşmede, İsrail’in bölgenin istikrarı ve güvenliği için en büyük tehdit olduğunu belirtti. Netanyahu yönetimindeki İsrail’in İran’a saldırı düzenleyerek tansiyonu yükselttiğine dikkat çeken Erdoğan, İsrail’in durdurulması gerektiğini vurguladı.

Erdoğan, uluslararası camianın Filistin’deki işgali görmezden gelmesinin İsrail’i daha saldırgan hale getirdiğine işaret ederek, ABD ile İran arasındaki nükleer müzakereler sürerken İsrail’in İran’a saldırısının barış çabalarını zedelediğini belirtti.

Görüşmede, bölgenin yeni bir krize dayanacak durumda olmadığını vurgulayan Erdoğan, olası bir savaşın tüm bölge ülkelerine yönelik düzensiz göç dalgalarına neden olabileceğini ifade etti. Nükleer anlaşmazlığın müzakerelerle çözülebileceğini kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, sürdürülecek uzlaşma çabalarının önemine dikkat çekti. (AA)

Related Posts

İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan, Irak Başbakanı Sudani ile görüştü: Irak yönetiminden hava sahası ve sınırlar üzerindeki denetimini artırmasını istedi

Haşdi Şabi’den savaşa katılma sinyali: Irak, İran-İsrail savaşının dışında kalamaz

Hapis cezası kesinleşen eski Fransa Cumhurbaşkanı Sarkozy’nin onur nişanı geri alındı

Hapis cezası kesinleşen eski Fransa Cumhurbaşkanı Sarkozy’nin onur nişanı geri alındı

Yargı sadece CHP’yi mi görüyor? Beyaz Ev skandalına soruşturma yok

Elazığ’da Valilik’e bağlı Beyaz Ev Aile Merkezi için 1 milyon 300 bin TL’lik harcama ihalesiz şekilde yapıldı. Karar, AKP’li encümenlerin oybirliğiyle alınırken, iddialara soruşturma dahi açılmadı. CHP’li belediyelere yapılan yargı operasyonlarıyla çelişen bu sessizlik, “çifte standart” eleştirilerini gündeme getirdi.

İran lideri Hamaney’den, İsrail’e videolu mesaj

İran lideri Ali Hamaney, ülkesinin İsrail’e yönelik karşı saldırılarına ilişkin video yayınladı.

Wall Street Journal perde arkasını yazdı: Netanyahu Trump’ı nasıl ikna etti?

İsrail’in İran’a yönelik saldırılarına ilk etapta karşı çıkan eski ABD Başkanı Donald Trump, daha sonra bu operasyonlara destek verdi. Amerikan basını, Washington’daki bu fikir değişikliğinin perde arkasını yazdı.

İBB soruşturmasında iki kişi daha tahliye edildi

İBB’ye yönelik soruşturma kapsamında tutuklanan iş insanları Ali İlbak ve Yusuf İlbak, ‘yurt dışı çıkış yasağı’ ve ‘konutu terk etmeme’ şartıyla tahliye edildi.