Kuzey Kore’de telefonlar gözetim için her 5 dakikada bir gizlice ekran görüntüsü alıyor

Kuzey Kore’de Gizlice Gözetim Yapan Akıllı Telefonlarla İlgili Şok Edici Gerçekler!

Kuzey Kore, çağdaş dünyadan izole ve katı kurallarla yönetilen bir ülke olmasına rağmen oldukça gelişmiş bir yapıya sahip. Ancak çıkan son haberler, ülkeden çıkarılan akıllı telefonların aslında ne kadar sıkı bir gözetim altında olduğunu ortaya koyuyor. Zira bu akıllı telefonlar, gizlice her beş dakikada bir ekran görüntüsü alıyorlar ve kullanıcılar bunun farkında değil.

Her ne kadar dışarıdan diğer akıllı telefonlara benzese de, bu telefonların yazılımında önemli derecede kontrol mekanizmaları bulunmakta. Bir BBC videosunda gösterildiği gibi, telefon Kuzey Kore bayrağının dalgalandığı bir animasyonla açılıyor ve ülkede satılan telefonların özel bir yazılım sürecinden geçtiği tahmin ediliyor.

Kuzey Kore’de resmi olarak hangi global şirketlerin telefon sattığı belli olmasa da, eğer satılıyorsa, cihazların devlet onaylı yazılımlarla özelleştirilerek işlevselliklerinin kısıtlandığı ve gözetimin kolaylaştırıldığı düşünülüyor.

Akıllı telefon, her beş dakikada bir gizlice ekran görüntüsü alarak bunları kullanıcıların erişemeyeceği gizli bir klasöre kaydediyor ve yetkililer daha sonra bu görüntüleri inceleyerek kullanıcının aktivitelerini takip ediyor.

Telefonun yazılımında yapılan bazı değişiklikler de dikkat çekici. Örneğin, Güney Kore’de kullanılan “oppa” kelimesi “yoldaş” kelimesiyle değiştiriliyor ve “Güney Kore” ifadesi “kukla devlet” olarak otomatik olarak değiştiriliyor.

Son yıllarda Kuzey Kore’de akıllı telefon kullanımı artsa da, erişim hala sıkı bir şekilde kontrol ediliyor. Cihazlar küresel internete bağlanamıyor ve hükümetin gözetimi altında bulunuyorlar. Bu durum, akıllı telefon kullanıcıları için oldukça endişe verici bir durumu ortaya koyuyor.

Related Posts

Sahilde keşfedildi: Tam 78 bin yıllık

Portekiz’in güneyinde yer alan Monte Clérigo plajında 78 bin yıl öncesine ait Neandertal ayak izleri keşfedildi. Bu keşif, Neandertallerin Atlantik kıyısındaki yaşamına dair önemli ipuçları sunuyor.

Yeni savunma teknolojisi: Saatte 250 km hıza ulaşabiliyor, kendisi 2 kilo ama 600 kiloyu imha edebiliyor

Fransız savunma şirketi Harmattan AI tarafından geliştirilen “Gobi” adlı drone, bilinen tüm kuralları altüst edecek gibi. Sadece 2 kilogram ağırlığındaki bu önleyici İHA, patlayıcı bir başlık taşımıyor. Peki, Gobi’nin sırrı ne?

Bilim kurgu gerçek oldu, arılar minik robotlara dönüştürüldü

Çinli bilim insanları, beyinlerine yerleştirilen minik kontrol cihazları sayesinde arıların uçuş yönlerini başarıyla değiştirmeyi başardı. Bu dikkat çekici gelişme, arıların gelecekte arama-kurtarma veya keşif görevlerinde kullanılması gibi pek çok ilginç olasılığı gündeme getiriyor.

2027’de Enerji Devrimi Kapıda: Nükleer Füzyonla Sınırsız ve Temiz Enerji Mümkün Olacak!

Dünya enerji sektöründe çığır açacak gelişmeler yaşanıyor. Bilim insanları ve teknoloji şirketleri, uzun yıllardır hayalini kurdukları nükleer füzyon teknolojisini gerçeğe dönüştürmek için hızla ilerliyor. Özellikle Amerikan merkezli Commonwealth Fusion Systems (CFS), nükleer füzyonda devrim yaratacak bir tokamak reaktörü geliştirmek üzere önemli bir aşamaya geldi.

TOFAŞ, üretime 3 hafta ara verecek

Tofaş yıllık izin ve planlı bakım nedeniyle 28 Temmuz ile 17 Ağustos arasında üretime ara verecek.

Otomotiv devinin yeni logosunu kimse anlayamadı

Otomotiv dünyasında tanıdık bir isim, radikal bir kimlik değişimine hazırlanıyor. Lüks SUV denildiğinde akla gelen ilk markalardan Range Rover, sade ama tartışmalı bir logo tasarımıyla gündemde.