Suriye’deki yeni yönetimin lideri Colani: Suriye’de seçim yapılması 4 yılı bulabilir

Suriye’deki Yeni Yönetimin Lideri Colani’den Önemli Açıklamalar

Suriye’de yeni yönetimin lideri Colani, ülkede seçim yapılmasının dört yılı bulabileceğini belirtti. Al Arabiya TV’ye konuşan Colani, tek tip atamaların önemine değinirken, mevcut dönemin geçici bir hükümet için ön hazırlık niteliğinde olduğunu vurguladı.

Colani, Suriyelilerin köklü değişimi gözlemleyebilmesinin yaklaşık bir yıl süreceğini ve PKK/YPG’nin saldırı üssü olmasına izin verilmeyeceğini dile getirdi. Suriye’nin bölünmeyeceğini vurgulayan Colani, PKK/YPG adıyla bilinen SDG ile temaslara devam ettiklerini belirtti.

Suriye’nin kurtuluşunun bölgede 50 yıl boyunca istikrarı sağlayacağını ifade eden Colani, yeni anayasa hazırlık sürecinin yaklaşık 3 yıl sürebileceğini, seçimlerin ise 4 yıl sonra düzenlenebileceğini aktardı.

Esad yönetiminin devrilmesiyle İran’ın önemli bir müttefikini kaybettiğini ifade eden Colani, Rusya’nın Suriye’deki yeni yönetim için olumlu açıklamalar yaptığını belirtti.
Rusya’nın Suriye’den ayrılmasını isteyen Colani, Moskova’nın ülke için stratejik önemine vurgu yaptı.

DHA

Related Posts

Brezilya Devlet Başkanı Lula da Silva: BRICS ülkeleri yeni bir kalkınma yoluna öncülük edebilir

Brezilya Devlet Başkanı Lula da Silva, BRICS ülkelerinin yeni bir kalkınma yoluna öncülük etme potansiyeline sahip olduğunu belirtti.

Japonya’dan komşu ülkeye sürpriz davet

Nagasaki Belediyesi, atom bombası saldırısının 80. yılı anma törenine bu yıl ilk kez Tayvan’ı da davet etti. Karar, Tayvan’ın talebi üzerine alındı. Çin’in tepki göstermesi bekleniyor.

İran’a nükleer programı sessizliğe büründü, peki devam ediyor mu?

Trump, İran’ın nükleer tesislerine denetime izin vermediğini açıklarken programın “kalıcı olarak geriletildiğini” savundu. Tahran yönetimiyle görüşmeye açık olduğunu söyleyen Trump, dosyayı Netanyahu ile masaya yatırmaya hazırlanıyor. UAEK ise son denetçilerini İran’dan çekti.

İddianın sonu korkunç bitti: Kızılırmak’a atlayan genç kayboldu

Kırıkkale’de arkadaşlarıyla iddialaşarak köprüden Kızılırmak Nehri’ne atlayan bir kişi kayboldu.

İngiltere Yüksek Mahkemesi, Palestine Action grubunu yasakladı

Yargıç Mr Justice Chamberlain, grubun geçici tedbir talebini reddederek kamu düzeninin korunmasının daha önemli olduğunu belirtti. Böylece grup üyeliği ya da destek açıklamak suç sayılacak ve 14 yıla kadar hapis cezası verilebilecek. Grubun …

Sosyal medya ünlüsünden skandal paylaşım: Alevlerin önünde poz verdi, sosyal medya birbirine girdi

Türkiye’de devam eden orman yangınlarıyla mücadele sürerken, bir sosyal medya fenomeninin yangın alanı önünde poz vermesi büyük tepki çekti. Fenomenin açıklamaları ise tepkileri daha da artırdı.