Yeni şarkı, yeni sloganlar, yeni MKYK: AKP’de değişim mesaisi başladı

AKP’de 23 Şubat’ta yapılacak 8. Olağan Kongresi için hazırlıklarda son aşamaya gelindi. Kongrenin ana mottosu “Adında AK, ışığında istikbal” olarak belirlenirken, 8 ayrı alt slogan da hazırlandı. Kongre için yeni bir şarkı ve reklam filmi çalışmaları tamamlanmak üzere. 23 Şubat’ta Ankara Arena Spor Salonu’nda gerçekleştirilecek kongreye 149 ülke temsilciliği, 48 yurtdışı siyasi parti ve 39 uluslararası kurum davet edildi.

Hürriyet’ten Ebru Karatosun imzalı habere göre, kongrede “Türkiye Yüzyılı” vurgusu yapılacak ve partinin 23 yıllık icraatları tanıtılacak. Kongreye yönelik hazırlıkların sonlanmasının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan’a bir sunum yapılacak.

Ayrıca, Erdoğan’ın bu hafta, MKYK ve MYK listeleri için büyük ölçüde mesai harcayacağı belirtildi. Yeni MKYK oluşturulurken, kadın-erkek dengesi, meslek ve bölge kriterlerinin yanı sıra parti ile Meclis arasındaki bağların güçlendirilmesi adına milletvekili sayısının artırılabileceği ifade ediliyor. İYİ Parti’den AK Parti’ye geçen bazı isimlerin de MKYK’da yer alabileceği konuşuluyor. Ayrıca, bazı MYK üyelerinin görevine son verileceği, bazı isimlerin ise Beştepe’de görevlendirilebileceği belirtiliyor. 

TIKLAYIN – Kulis: Erdoğan sinyali verdi, AKP’de yeni yönetim için isimler konuşuluyor

Öte yandan Erdoğan’ın “Dinamik bir yapı kuracağız” diyerek sinyalini verdiği Kabine’deki değişim için de kongre sonrasına işaret ediliyor.

 

 

Related Posts

Pakistan Savunma Bakanı’ndan Hindistan’a uyarı: ‘Su bizim kırmızı çizgimizdir’

Pakistan Savunma Bakanı Khavaja Muhammed Asıf, Hindistan’a, “ülkesine su akışını engelleyecek adımlardan kaçınma” uyarısında bulunarak, “Su bizim kırmızı çizgimizdir. Gelecekte savaşlar su yüzünden çıkacak” dedi.

6.2’nin ardından İstanbul’daki deprem polemiğine İTÜ de karıştı!

İstanbul’daki 6,2’lik depremin ardından İstanbul Teknik Üniversitesi akademisyenlerince hazırlanan ön raporda, enerjinin sadece yüzde 12’sinin boşaldığı kaydedilirken; Marmara için sıkça anılan 7,8 büyüklüğündeki deprem senaryosunun korku yaratmak amacıyla değil, gerçek mühendislik hesabıyla ortaya konulduğu belirtildi.

Kanada Başbakanı Carney’den Trump’ın “51. eyalet” söylemine tepki: Kanada satılık değildir

ABD Başkanı Donald Trump’ın “Kanada ABD’nin 51. eyaleti olmalı” söyleminin gerçeklerle örtüşmediğini söyleyen Kanada Başbakanı Mark Carney, “Başkan Trump bir süredir bu konudaki arzusunu dile getirmektedir, ben de her zaman arzu ile gerçeği birbirinden ayırmaya özen gösterdim. Kanada satılık değildir ve asla da olmayacaktır.” dedi.

Kanada Başbakanı’nın ‘Satılık değiliz’ sözlerine Trump’tan olay yaratacak cevap

Kanada’da başbakanlık seçimlerini kazanan Mark Canvey ile ABD Başkanı Donald Trump Beyaz Saray’da ilk kez bir araya geldi. Oval Ofis’teki görüşmede Kanada’nın satılık olmadığını belirten Canvey’e Trump, “Bunu zaman gösterecek. Asla, asla deme …

Trump, Kanada Başbakanı Carney’in yüzüne söyledi: Asla, asla deme

ABD Başkanı Donald Trump, eyaz Saray’da ağırladığı Kanada Başbakanı Mark Carney’in “Kanada satılık değil, hiçbir zaman olmayacak” sözlerine “Asla, asla deme” diyerek yanıt verdi.

Yedi yavru kuyuya düştü! İtfaiye kurtardı

Antalya’nın Serik ilçesinde kuyuya düşen 7 köpek yavrusu, itfaiye ekiplerince kurtarıldı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir