Sırbistan’da öğrencilerden protesto: ‘Kilit’ kavşak trafiğe kapatıldı

Novi Sad’daki tren istasyonunda meydana gelen korkunç kaza sonrası hayatını kaybeden 15 kişiyle ilgili hükümete yönelik tepkiler artıyor. Binlerce üniversite, yüksekokul ve lise öğrencisi, başkentin önemli trafiğin akışını sağlayan Autokomanda mevkiinde toplanarak seslerini duyurdu.

“Elleriniz kanlı” olarak nitelendirilen eyleme ilişkin Belgrad Olağanüstü Durum ve Koordinasyon Dairesi’nden Marijana Djuric, göstericilere su, acil yardım, tuvalet gibi hizmetlerin sağlanacağını duyurdu.

Eyleme farklı yönlerden katılan öğrenci gruplarının kavşakta buluştuğu ve polislerin güvenliği sağlamak için görevlendirildiği gözlendi.

VUCİC HALKA MESAJ VERECEK

Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucic, yol kapatma eylemine ilişkin yasaları ihlal ettiğini ve polisin olayları engellemek için gerekeni yapacağını söyledi.

Vucic’in Başbakan Milos Vucevic ve Meclis Başkanı Ana Brnabic ile birlikte basın toplantısı düzenlemesi bekleniyor.

OLAYIN ARKASINDAKİ GERÇEKLER

1 Kasım 2024’te Novi Sad’daki tren istasyonunda meydana gelen beton sundurmanın çökmesi sonucu 15 kişi hayatını kaybetti ve 2 kişi ağır yaralandı. Olayın ardından İnşaat, Ulaşım ve Altyapı Bakanı Goran Vesic ile İç ve Dış Ticaret Bakanı Tomislav Momirovic istifa etti.

Savcılık soruşturması sonucunda Bakan Vesic dahil 11 kişi gözaltına alındı. Tren istasyonundaki onarım çalışmalarında ihmal iddiaları ortaya atılırken, polis olayla ilgili çok sayıda kişiyi sorguladı.

Kazanın ardından tepkilerini gösteren öğrenciler, ülke genelinde “Dur Sırbistan” sloganıyla protesto düzenledi, okul ve ders boykotu yaparak seslerini duyurdu.

Related Posts

İnfaz yasası yürürlüğe girdi: 10. Yargı Paketi, bayramdan önce Resmi Gazete’de yayımlandı; 25 bin kişinin cezaevinden tahliyesi bekleniyor

İnfaz yasası yürürlüğe girdi: 10. Yargı Paketi, bayramdan önce Resmi Gazete’de yayımlandı; 25 bin kişinin cezaevinden tahliyesi bekleniyor

Yeni evlilere indirimli Umre

2025 yılı, Cumhurbaşkanlığı tarafından “Aile Yılı” ilan edildi, ailelere indirimli otobüs, tren ve uçak bileti gibi kampanyalar başlatıldı.

Trump kararnameyi imzaladı: Çelik ve alüminyum tarifeleri yüzde 50’ye çıkarıldı

ABD Başkanı Donald Trump, çelik ve alüminyum ithalatına uygulanan yüzde 25’lik gümrük vergisinin yüzde 50’ye yükseltilmesine yönelik kararnameye imza attı.

İBB’ye yönelik beşinci dalga operasyonu: 30 kişiye tutuklama talebi

İstanbul’da CHP’li belediyelere yönelik yürütülen 4 ayrı soruşturma kapsamında gözaltına alınıp adliyeye sevk edilen 36 şüpheliden 30’u savcılıktaki ifade işlemlerinin ardından tutuklama, 6 şüpheli ise adli kontrol talebiyle Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk edildi. Mahkemeye sevk edilenlerden beşinin belediye başkanı olduğu belirtildi.

Aşırı yağışlar sel felaketine yol açtı! 500’den fazla kişiden haber alınamıyor

Nijerya’nın Niger eyaletinde aşırı yağışlar nedeniyle meydana gelen sellerde 500’den fazla kişinin kaybolduğu bildirildi. Mokwa Bölge Başkan Yardımcısı Musa Kimboku, yerel basına yaptığı açıklamada, 29 Mayıs’ta Niger eyaletine bağlı Mokwa bölgesinde …

MHP BBP’ye AKP de YRP’ye bayramda kapıları kapattı

AKP ve MHP’nin Kurban Bayramı’nın ikinci gününde yapılacak bayramlaşma trafiği belli oldu. MHP’nin BBP ile bayramlaşmayacak olması dikkat çekerken AKP de YRP ile bayramlaşmayacak.