ABD Dışişleri Bakanlığı, tüm dış yardımların durdurulduğunu duyurdu

ABD Dış Yardımları Askıya Alındı, İnceleme Başladı!

ABD Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, Bakanlık ve USAID tarafından finanse edilen mevcut dış yardımlar askıya alındı. Bu kararın, yardım programlarının verimliliğini ve ABD dış politikasına uygunluğunu değerlendirmek amacıyla alındığı belirtildi.

Açıklamada, yardımların gözden geçirilmesinin ve düzenlenmesinin “ahlaki bir zorunluluk” olduğu vurgulandı. Harcamaların Amerikan halkına fayda sağlaması gerektiği özellikle altı çizildi.

NE OLMUŞTU?

ABD Başkanı Donald Trump, göreve başlamasının hemen ardından dış yardımlara ilişkin bir kararname imzaladı. Kararnamede, ABD’nin dış kalkınma yardımı programlarından sorumlu tüm bakanlık ve kurumların dış ülkelere yapacağı ödemelerin kesileceği ve programın ABD dış politikasıyla uyumunun değerlendirilmesi için 90 günlük bir inceleme sürecinin başlatıldığı belirtilmişti.

ABD’nin dış kalkınma yardımları, diğer ülkelere ekonomik, sosyal, teknik ve insani yardımları kapsamaktadır.

(ANADOLU AJANSI)

Related Posts

İstanbul Valisi Gül’den manipülatif paylaşım uyarısı: İtibar etmeyin

İstanbul Valisi Davut Gül, “Büyük deprem bekleniyor” şeklindeki manipülatif sosyal medya paylaşımlarına itibar edilmemesi uyarısında bulundu.

İstanbullular depremin ardından yollara düştü

İstanbul’da art arda meydana gelen depremlerin ardından ve 2 gün okulların tatil edilmesiyle birlikte İstanbullular şehir dışına çıkmak için yollara düştü.

Ahmet Minguzzi’nin öldürüldüğü yerde tuhaf bir meydan okuma

İstanbul Kadıköy’de alışveriş yapmak için gittiği bit pazarında bıçaklı saldırıya uğrayan İtalyan şef Andrea Minguzzi ile çellist Yasemin Akıncılar’ın oğlu Mattia Ahmet Minguzzi, hayatını kaybetmişti. Vahim olayın ardından Minguzzi ailesi defalarca kez tehdit edilirken, bu kez de cinayetin yaşandığı yerde tuhaf görüntüler kaydedildi.

Adana’da panik anları… Apartman dairesinde korkutan yangın: 1 ölü

Adana’da bir apartman dairesinde çıkan yangın facia ile sonuçlandı. Evde tek yaşayan 41 yaşındaki kişinin cansız bedeni bulundu, olayın cinayet olup olmadığını araştırılıyor.

Kırıkkale’de Silahlı Kavga: 1 Yaralı, 3 Gözaltı

Kırıkkale’de çıkan kavgada 1 kişi yaralandı, 3 şüpheli gözaltına alındı. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

Bilecik’te Muhtarlarla Toplantı

Vali Aygöl, muhtarlarla projeleri ve vatandaş taleplerini görüştü.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir