35 kişiye mezar olan Manolya Sitesi davası: MADO’nun ortağı ‘Tutuklama talebi reddedilsin’ diye dilekçe verdi

Manolya Sitesi Davası: Atilla Kanbur Tutuklama Talebini Reddetti

Manolya Sitesi’nde yaşanan depremde yıkılarak 35 kişinin mezarı olan MADO’nun ortağı Atilla Kanbur, davada tutuklanmaya yönelik yakalama emri çıkartılmasının reddedilmesini istedi.

Birgün Gazetesi’nden İsmail Arı’nın haberine göre, binanın yıkımına sebep olduğu iddia edilen MADO’nun ortakları Mehmet Sait Kanbur ve Atilla Kanbur, “bilinçli taksirle ölüme ve yaralanmaya neden olma” suçlamasıyla 22,5 yıla kadar hapis cezasıyla yargılanıyor.

Bilirkişi raporunda, MADO’nun sahipleri Mehmet Sait Kanbur ve Atilla Kanbur’a ait Tarhanacı Kafe’nin bağımsız duvarlarını kaldırıp ilave kat eklemesi yaptığı ve yıkımda rol oynadığı belirtildi.

Sanıkların ilk rapora itirazları sonucunda, Ondokuz Mayıs Üniversitesi’nde görevli 7 akademisyenin hazırladığı yeni bir bilirkişi raporu da benzer sonuçlar içerdi.

Manolya Sitesi’nde annesini enkaz altından kurtaran ancak babası ve kız kardeşini kaybeden avukat Mustafa Müdüroğlu, sanıkların kaçmadan tutuklanmasını talep etti.

 

Günün Öne Çıkan Haberleri

Related Posts

Elazığ’da feci kaza: 2 ölü, 2 yaralı

Elazığ’ın Kovancılar ilçesinde otomobilin devrilmesi sonucu 2 kişi hayatını kaybetti, 2 kişi yaralandı.

AKP ile DEM Parti arasında ipler gerildi

TBMM Genel Kurulu’nda AKP ile DEM Parti arasında Kobani davası üzerinden gerilim yaşandı.

Yeryüzü Doktorları gönüllüleri Tanzanya’da sağlık hizmeti verecek

Yeryüzü Doktorları Derneği, gönüllü sağlık ekibiyle gittiği Tanzanya’da, kadın hastalıkları ve doğum ile göz hastalıkları alanlarında muayene ve ameliyatlar gerçekleştirecek.

Filistin yardım paralarıyla lüks araçlar alan sosyal medya fenomeni yargılanıyor

Almanya’nın Düsseldorf kentinde yaşayan sosyal medya fenomeni Abdelhamid, Filistinliler için topladığı 500 bin Euro ile kendine lüks Mercedes, BMW, 6 tane Rolex saat ve eşine lüks çantalar aldı. Almanya, dini alet eden dolandırıcıyı yakaladı ve tüm mallara el koydu.

Rusya ve Azerbaycan’ı birbirine düşüren operasyon: Kardeşler ölünce her şey iptal oldu

Yekaterinburg’da iki Azerbaycan vatandaşının ölümünün ardından Bakü, Rusya ile tüm kültürel işbirliğini durdurdu. Gözaltına alınan Azerbaycanlı kardeşlerin işkenceyle öldürüldüğü öne sürüldü. Rusya ise iddiaları reddetti, Bakü’nün kararlarına tepki gösterdi.

İsrailliler, İsrail askerlerine saldırdı

Filistin topraklarını gasbeden İsraillilerin, İşgal altındaki Batı Şeria’da İsrail ordu karakolunu basmaya çalıştığı ve askerlere saldırdığı bildirildi. İsrail ordusu tarafından yapılan açıklamada, Filistin topraklarını gasbeden İsrailli grubun …