2025 yılı için CHP’li vekilden isim önerisi: ‘Sırrı Süreyya Önder Barış Yılı’

CHP Milletvekili İnan Akgün Alp: 2025 Yılı ‘Sırrı Süreyya Önder Barış Yılı’ Olmalı

CHP Kars Milletvekili İnan Akgün Alp, 2025 yılının ‘Sırrı Süreyya Önder Barış Yılı’ ilan edilmesini önerdi. Alp, bu önerisini “Barış çabalarının bu hedefle nihayete erdirilmesini öneriyorum” diyerek açıkladı.

Milletvekili Alp, yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

  • “Dostumuzu, abimizi kaybettik. Kıymetli ailesine, sevenlerine ve tüm halkımıza başsağlığı diliyorum.”
  • “Türkiye’nin barışı için verdiği mücadeleyi başarıya ulaştırmak, hepimizin Sırrı Süreyya Önder’e borcudur.
  • Onun sözü, emeği, vicdanı ve cesareti, yalnızca bir dönemin değil, bu ülkenin ortak vicdanında yankılanan bir çağrıdır.
  • Bu mücadeleye yakışır bir vefa ve kararlılıkla 2025 yılının ‘Sırrı Süreyya Önder Barış Yılı’ olarak ilan edilmesini öneriyorum. Bu yıl, tüm demokratik kesimlerin barış çabalarını ortak bir hedefle yeniden inşa edeceği bir dönüm noktası olmalıdır.
  • Barışa adanmış bir ömrün önünde saygıyla eğiliyorum.”

Related Posts

Rusya’da küçük kıyamet: 8,7 büyüklüğünde deprem meydana geldi

Rusya’da yakın tarihin en büyük depremlerinden biri meydana geldi. 8,8 büyüklüğünde depremin merkez üssü, ülkenin doğusunda bulunan Kamçatka Yarımadası.

Kurbağa zehriyle “arınma ritüeli” yoğun bakımda bitti

Almanya’da, Amazon kurbağasının zehriyle yapılan sözde bir arınma ritüeline katılan 37 yaşındaki Polonyalı bir kadın, zehirlenerek hastaneye kaldırıldı.

Kayserispor-Beşiktaş maçının bilet fiyatları belli oldu

Kayserispor, Beşiktaş ile oynanacak olan ilk hafta maçının bilet fiyatlarını açıkladı.

Silifke’deki Orman Yangını Kontrol Altına Alındı

Mersin Silifke’de çıkan orman yangını, havadan ve karadan müdahale ile kontrol altına alındı.

Bakan Yumaklı’dan Yangın Açıklaması

Bakan Yumaklı, orman yangınlarına ilişkin güncel durumu ve müdahale çalışmalarını açıkladı.

Sıcaktan Bunalan Maymunlara Buzlu Kokteyl

Kayseri’deki hayvanat bahçesinde maymunlara, sıcaktan serinlemeleri için buzlu meyve kokteyli veriliyor.